KNOV Winkelmandje (0) Menu

Positieve gezondheid

Gepubliceerd: 16 november 2020, laatste update: 05 juli 2021

Bij Positieve Gezondheid staat een betekenisvol leven centraal. Door een bredere kijk op gezondheid spreek je de eigen regie van mensen aan en versterk je hun veerkracht om met uitdagingen in het leven om te gaan.

‘Gezondheid is het vermogen zich aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven.' - Machteld Huber, grondlegger van Positieve Gezondheid

In de visie van de KNOV is opgenomen dat verloskundigen handelen vanuit Positieve Gezondheid. Door vanuit deze visie een vrouw te begeleiden krijgt zij een brede kijk op haar eigen welzijn en gezondheid en is ze beter in staat haar eigen wensen te bepalen, te bespreken en er mee aan de slag te gaan.

Gratis training en intervisie Positieve Gezondheid in de geboortezorg

Inschrijven op de gratis trainingen met intervisie voor verloskundigen, die gemotiveerd zijn met Positieve Gezondheid in de dagelijkse praktijk aan de slag te gaan, kan via https://positievegezondheid.corsizio.com. Daar staan de verschillende data waarop zowel de online trainingen als de trainingen op diverse locaties in het land gegeven worden bij elkaar en is online inschrijven mogelijk. De trainingen zijn op locatie onder voorbehoud van het dan geldende KNOV-coronabeleid.

De trainingen en intervisies worden in opdracht van de KNOV gegeven door trainingsbureaus Blooming en Buurvrouw & Buurvrouw. De iPH opgeleide trainers zijn (zorg)professionals met ruime ervaring in de (geboorte)zorg. De (online) training bestaat uit 2 dagen en de intervisie uit 1 dagdeel en er is per training/intervisie plaats voor maximaal 12 (online) tot 16 (op locatie) deelnemers. Accreditatiepunten (13 voor de training en 3 MIO punten voor de intervisie) worden toegekend als aan alle verplichte onderdelen is voldaan.

Meer zien over Positieve Gezondheid?

Wil je meer weten over het nut van werken vanuit de Positieve Gezondheid? Bekijk dan onze infographic of laat je inspireren door de grondlegger van Positieve Gezondheid, Machteld Huber. Zij gaf op de ledendag van 25 juni 2021 een prachtige presentatie.

Klik op het vergrootglas om in te zoomen op de infographic.

Implementatie Positieve Gezondheid

Het project implementatie Positieve Gezondheid in de verloskundige zorg is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Saskia Walgemoed (projectmanager) en Nelleke Gosker (projectmedewerker, expert positieve gezondheid en betrokken vanaf 2019). Zij laten zich hierbij adviseren door een klankbordgroep Experts, met verloskundigen die al werken met Positieve Gezondheid in de praktijk en andere stakeholders.

Partnerovereenkomst met iPH

Op vrijdag 2 april 2021 tekenden Charlotte de Schepper, directeur KNOV en Angelique Schuitemaker, directeur iPH, een partnerovereenkomst Positieve Gezondheid. De KNOV wil hiermee het concept Positieve Gezondheid verder verspreiden onder haar leden en naar zwangeren.

Meer informatie

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur