Lid worden

Kies jij als verloskundige (in opleiding) voor een sterke positie en wil je op de hoogte blijven van relevante ontwikkelingen? En profiteren van alle voordelen van het KNOV-lidmaatschap? Word dan nu lid.

Als lid versterk je niet alleen je eigen positie, maar ook die van alle verloskundigen in Nederland. Door als collectief op te treden, staan we sterk en kunnen we breed gedragen stappen zetten naar de beste geboortezorg. Jouw ervaring en gedrevenheid kunnen we daarbij goed gebruiken. Inmiddels maken we ons met bijna 4.000 leden hard voor de beste geboortezorg en voor de belangenbehartiging en professionalisering van verloskundigen. Doe jij ook mee?

Wat heeft KNOV-lidmaatschap je te bieden? 

Als lid van de KNOV ben je ervan verzekerd dat jouw belangen als verloskundige behartigd worden. We staan voor je klaar met informatie en advies over de inhoud en de organisatie van verloskundige zorg. Verder zijn er voordelen zoals aantrekkelijke kortingen en toegang tot de middelen om je werk goed uit te voeren en te groeien als professional. Bekijk al het ledenvoordeel.

Kosten

Hier vind je de contributieregeling en het aanmeldformulier.

Speciaal studentenlidmaatschap 

Wil je als student Verloskunde nu al een sterke organisatie achter je hebben staan? Word dan aspirant-lid van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV). Je krijgt daarmee het tijdschrift De Verloskundige toegestuurd, krijgt de mogelijkheid mee te doen in werkgroepen en commissies en krijgt toegang tot het besloten deel van de KNOV-website. Het aspirant-lidmaatschap staat open voor studenten die een erkende opleiding tot verloskundige volgen. Dus ook voor studenten die in Vlaanderen of elders buiten Nederland hun opleiding volgen. 

Waarom word je als student al lid van de KNOV? 

De KNOV is de beroepsorganisatie van en voor verloskundigen. De KNOV is er voor de verloskundigen als beroepsgroep, maar heeft ook jou, als toekomstige verloskundige, veel te bieden. Als lid van de KNOV worden onder andere je belangen behartigd in onderhandelingen met vele organisaties zoals de overheid, politiek en verzekeraars. De KNOV stimuleert daarnaast de professionalisering en kwaliteit van verloskundige zorg. Als lid heb je toegang tot een schat aan informatie en krijg je producten en diensten waarmee je je voordeel kunt doen.  

Voordeel voor studenten 

Als lid van het KNOV ontvang je gratis de standaarden en richtlijnen en het vaktijdschrift De Verloskundige. Onmisbare informatie voor je studie en beroepsvorming. Ook heb je als aspirant-lid toegang tot het afgeschermde (leden)deel van de KNOV website en het inspiratienetwerk op Facebook. Zo kun je vakdiscussies volgen en op een makkelijke manier contact leggen met verloskundigen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een stageplaats of baan. 

Praktische informatie 

Gegevens wijzigen 

Gegevens zoals adres of type lidmaatschap zijn eenvoudig te wijzigen via Mijn KNOV. Log in, ga naar 'Mijn gegevens' en pas aan wat nodig is.  
Wachtwoord vergeten? Geen probleem, die kun je eenvoudig opvragen bij het inloggen. 

Lidmaatschap opzeggen 

Wil je je lidmaatschap opzeggen? Stuur dan een mail naar leden@knov.nl

Fout in de captcha!
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je gegevens (server)
Er is een fout opgetreden bij het opslaan van je gegevens
Hartelijk dank voor je aanmelding en welkom bij de KNOV! Je krijgt binnenkort toegang tot het besloten deel van onze website. Houd je mailbox in de gaten (en je spam-box).
Een ogenblik geduld a.u.b. je aanvraag wordt verwerkt.
Lidmaatschap
 
Persoonlijke gegevens
Staat je organisatie er niet tussen, klik dan op onderstaande link ‘Mijn organisatie staat er niet tussen’.
Praktijk gegevens

Bezoekadres

Postadres

Aangesloten bij:

Heeft de praktijk nog meer spreekuurlocaties?