KNOV Winkelmandje (0) Menu

Preventie & behandeling van early-onset neonatale infecties

Gepubliceerd: 30 november 2017

Richtlijnen zijn een belangrijk onderdeel van het kwaliteitsbeleid in de gezondheidszorg. Hierin wordt op basis van recent onderzoek en inzichten beschreven welke zorg in de praktijk effectief en veilig is, maar de zorg moet ook aanvaardbaar en toepasbaar zijn.

In principe worden richtlijnen volgens een bepaalde methodiek ontwikkeld. Daarbij worden aanbevelingen geformuleerd gebaseerd op wetenschappelijke literatuur die geclassificeerd is volgens bijvoorbeeld de GRADE-methodiek. Soms kan het lastig zijn de aanbevelingen goed te interpreteren, omdat de classificatie van aanbevelingen niet wordt weergegeven of omdat een aanbeveling niet eenduidig is.

Handreiking interpretatie aanbevelingen uit richtlijnen

Deze handreiking gaat in op de gebruikelijke procedure voor richtlijnontwikkeling en de wijze waarop aanbevelingen worden geformuleerd. Aan de hand van de multidisciplinaire richtlijn 'Preventie en behandeling van early-onset neonatale infecties' wordt beschreven hoe deze richtlijn tot stand is gekomen en zullen er daarna voorbeelden gegeven worden hoe de aanbevelingen geïnterpreteerd moeten worden.

Lees voor regionale implementatie van deze richtlijn eerst deze handreiking, zodat u goed toegerust het gesprek in kunt met ketenpartners. Omdat de classificatie van de aanbevelingen niet wordt weergegeven kunnen aanbevelingen uit deze richtlijn omgezet worden naar onjuist beleid in de praktijk.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur