KNOV Winkelmandje (0) Menu

Coronavirus

Gepubliceerd: 10 maart 2020, laatste update: 15 oktober 2021

Links naar relevante pagina's

RIVM

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) communiceert voor Nederland alle gegevens over onder andere coronabesmettingen, de te volgen adviezen en richtlijnen. Op de pagina’s hieronder is relevante informatie voor verloskundigen terug te vinden.  


Vaccinatie


Adviezen voor zwangeren


Adviezen voor zorgverleners


Pharos

Pharos heeft als doel om grote gezondheidsverschillen terug te dringen. Dit doen ze onder andere door het schrijven van folders in verschillende talen en in voor iedereen begrijpelijk taalgebruik. Zij hebben ook informatie over COVID-19 geschreven, die is via onderstaande links te vinden.


NHG

Eventuele behandeling van een COVID-19-infectie vindt plaats via de huisarts. Via onderstaande link is hierover meer informatie te vinden. Dit kan helpen bij het verstrekken van informatie aan cliënten. Ook kan het de kennis van verloskundig zorgverleners vergroten en mogelijk helpen bij selectie wanneer een cliënt contact met de verloskundige zoekt.  


Inzet zorgpersoneel en testbeleid

Momenteel is er voldoende testcapaciteit in Nederland. Ook komen er steeds meer sneltest-straten. Onderstaande links laten de belangrijkste informatie rondom het inzetten van zorgpersoneel en testbeleid zien.  


Adviezen en richtlijnen bij huisgenoot in quarantaine

Er zijn verschillende sites die duidelijke informatie geven over de adviezen bij een huisgenoot in quarantaine. Hieronder drie betrouwbare sites. De laatste is vooral cliëntgericht geschreven.  

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur