KNOV Winkelmandje (0) Menu

Actieprogramma Kansrijke Start

Gepubliceerd: 25 juli 2019, laatste update: 15 juli 2021

De verloskundige is de spil in de geboortezorg. De maatschappij verandert en de psychosociale problematiek neemt toe in Nederland, ook in de geboortezorg. Om de rol van spil in de geboortezorg te behouden, zal de verloskundige het lokale netwerk moeten uitbreiden naar het sociale domein. Ook de overheid is zich hiervan bewust. Daarom heeft VWS in september 2018 het actieprogramma Kansrijke Start gelanceerd.

Deelnemende Gemeenten

VWS heeft aan Pharos opdracht gegeven gemeenten te ondersteunen bij het vormgeven van Kansrijke Start. Hiervoor is een folder en een factsheet ontwikkeld die gemeenten kunnen gebruiken.

Er zijn op dit moment 127 gemeenten aan de slag met Kansrijke Start in de eerste tranche 2019 t/m 2021. Bekijk de kaart en check of uw gemeente(s) hieraan deelneemt.

GIDS-gemeenten

GIDS staat voor Gezond in de Stad. Alleen GIDS-gemeenten komen in aanmerking voor de Impuls Kansrijke Start. Alle gemeenten mogen meedoen aan het stimuleringsprogramma lokale coalities Kansrijke Start, maar alleen de GIDS-gemeenten krijgen de extra Impuls Kansrijke Start. Overige gemeenten kunnen op eigen kosten meedoen aan het programma.

  Wil je weten of jouw gemeente een GIDS-gemeente is? Bekijk de lijst van GIDS-gemeenten!

  Voor de 2e tranche 2020 t/m 2022 kunnen GIDS-gemeenten zich inschrijven tot 1 november 2019.

  Niet GIDS-gemeenten

  Alleen GIDS-gemeenten komen in aanmerking voor de Impuls Kansrijke Start. Alle gemeenten mogen meedoen aan het stimuleringsprogramma lokale coalities Kansrijke Start, maar de niet GIDS-gemeenten kunnen alleen op eigen kosten meedoen aan het programma.

  Meer informatie kunt u vinden op de website van het RIVM.

  Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

  Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

  Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

  Word lid

  Contact

  Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

  Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur