KNOV Winkelmandje (0) Menu

Cliëntenenquête

Gepubliceerd: 02 februari 2016, laatste update: 02 februari 2016

Tevreden cliënten zijn belangrijk. Zij verzorgen een groot deel van de reclame voor uw praktijk. Om de mening van de cliënten systematisch te inventariseren, heeft de KNOV een enquête ontwikkeld speciaal voor de eerstelijns verloskundigenpraktijk.

Deze cliëntenenquête is een goed instrument om inzicht te krijgen in wat uw cliënten van uw praktijk vinden. Met de opmerkingen van uw cliënten kunt u aan de slag. U kunt wat zij waarderen verfijnen en u kunt verbeteren waar dat nodig is.

Daarnaast wordt de mening van cliënten over ketenzorg steeds belangrijker. In het kader van de integrale geboortezorg zullen hier ook instrumenten voor beschikbaar komen. Voor de bespreking in het VSV is het belangrijk dat u weet wat uw cliënten van uw praktijk vinden.

  • KNOV- cliëntenenquête (122 KB alleen voor leden)

Krijg inzicht in de cliëntervaringen over uw praktijk

Begin 2016 is de KNOV- cliëntenenquête vernieuwd. De Geboortebeweging heeft geholpen de mening van cliënten over uw praktijk nog meer centraal te stellen in de enquête. Verder zijn de vragen aangescherpt. Dit heeft geresulteerd in een enquête die aansluit bij de wensen van de zwangeren en van verloskundigen. De enquête bestaat uit 57 gesloten vragen en een paar open vragen. De KNOV heeft voor de analyse van de KNOV cliëntenenquête een document in Excel gemaakt en een bijbehorende handreiking geschreven.

U kunt de enquête als Word-document aan uw cliënten mailen of een printversie aan hen meegeven.

U kunt de ingevulde cliëntenenquêtes ook digitaal versturen en laten analyseren door bijvoorbeeld Compossible.

  • Handreiking analyse cliëntenenquête (827 KB alleen voor leden)
  • Excel bestand voor de analyse KNOV-cliëntenenquête (101 KB alleen voor leden)

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid