KNOV Winkelmandje (0) Menu

Integraal zorgmodel

Gepubliceerd: 11 oktober 2013, laatste update: 02 februari 2016

Kader integraal zorgmodel

Voor het integrale zorgmodel is een kader ontwikkeld. Hiervoor is onder andere gebruik gemaakt van bestaande samenwerkingsmodellen en literatuur. Het kader integraal zorgmodel beschrijft wat de voorwaarden en condities zijn voor het verlenen van integrale zorg door verloskundigen. Het INK-model dient hiervoor als basis.

Het INK-model als basis

Het INK-model, was het 'denkraam’ om samenwerkingsmodellen te kunnen ontwikkelen en te beoordelen. Het model maakt gebruik van tien aandachtsgebieden die bepalend zijn voor het succes van een organisatie. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen organisatiegebieden, resultaatgebieden en is er het aandachtsgebied verbeteren en vernieuwen.

Cliënte en haar zorgbehoefte centraal

Belangrijk is in het integrale zorgmodel dat de cliënte en haar zorgbehoefte centraal staat. De zorgverleners maken vanuit een gezamenlijke visie onderling afspraken over de verloskundige zorg die zij leveren. Dit doen zij op basis van gelijkwaardigheid en met behoud van ieders eigen taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Ook worden gezamenlijke ketendoelen afgesproken, ketenprocessen inzichtelijk gemaakt en zijn de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de betrokken ketenpartners duidelijk. Daarnaast dient de zorg geëvalueerd en indien gewenst bijgesteld te worden.

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid