KNOV Winkelmandje (0) Menu

Herregistratie BIG

Gepubliceerd: 10 september 2013, laatste update: 14 november 2019

Sinds 1 januari 2009 is herregistratie voor verloskundigen in het BIG-register verplicht. Dit betekent dat BIG-geregistreerde verloskundigen verplicht worden iedere vijf jaar aan te tonen dat zij voldoen aan de gestelde eisen. U komt in aanmerking voor herregistratie als u in de registratieperiode minstens 2080 uur werkt. Dat is gemiddeld 8 uur cliëntgebonden werkzaamheden per week.

Voldoet u niet aan de eisen?

Verloskundigen die niet voldoen aan de gestelde eisen of na januari 2014 zijn uitgeschreven uit het BIG-register kunnen zich opnieuw laten registreren.

Hiervoor is een traject ontwikkeld dat in samenspraak met de KNOV en onder verantwoordelijkheid van de Samenwerkende Opleidingen Verloskunde (SOV) wordt uitgevoerd door de Verloskunde Academie Rotterdam (VAR).

Het traject van herregistratie staat open voor eerder BIG geregistreerde verloskundigen die, om welke reden dan ook, niet meer praktiserend zijn, of niet voldoen aan de werkervaringseis van 2080 uur, en zich opnieuw willen bekwamen in de praktische verloskunde.

Aan het herregistratietraject zijn kosten verbonden. Zie hiervoor Verloskunde Academie Rotterdam.

Vragen en informatie

Voor vragen en informatie over het traject van herregistratie kunt u contact opnemen met Annemarie Lodder, coördinator herregistratie wet BIG: a.n.m.lodder@hr.nl, (010) 7945151.

Onderstaande websites bieden verdere uitleg en informatie over de eisen, toetsing en begeleiding van het herregistratietraject:

https://www.bigregister.nl/herregistratie
http://va-r.nl/bij-en-nascholingen/herregistratie-big-register/

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid