KNOV Winkelmandje (0) Menu

Salaris loondienst

Gepubliceerd: 06 september 2013, laatste update: 26 juni 2014

Het Informatieblad 'Berekening salaris vk in loondienst eerstelijns praktijk' beschrijft hoe de loonsom en het salaris van de verloskundige in loondienst (werknemer) van een eerstelijns praktijk wordt berekend. Ook wordt aangegeven op welke wijze het pensioen en het vakantiegeld wordt betaald en wat de regeling met betrekking tot de vakantiedagen zijn.

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Producten voor de verloskundige in loondienst eerstelijn

  • De Handreiking 'Model functiebeschrijving verloskundige' omschrijft het takenpakket, de werkzaamheden, het opleidingsniveau en de competenties van de loondienster.
  • Het Loongebouw bestaat uit een salarisschaal voor de loondienster.
  • De Handreiking 'Arbeidsvoorwaarden adviesregeling' geeft de rechtspositie en de secundaire arbeidsvoorwaarden voor de loondienster weer. Let op: in verband met een juiste berekening van de pensioenpremies zullen bedragen in de salarisschaal in de bijlage wijzigen. (Het betreft alle paarse kolommen en de laatste kolom van de maandelijkse betalingen).

De KNOV heeft de Model Arbeidsovereenkomst aangepast, zodat de Model Functiebeschrijving, het Loongebouw en de Advies Arbeidsvoorwaardenregeling van toepassing kunnen worden verklaard. Deze herziene modelovereenkomst kan worden gebruikt wanneer nieuwe arbeidsovereenkomsten worden gesloten. Voor lopende arbeidsovereenkomsten is een Model addendum gemaakt voor aansluiting met de nieuwe producten.

Veelgestelde vragen over berekeningssystematiek

Salaris en counseling prenatale screening

Het tarief voor counseling is niet verdisconteerd in het KNOV-advies voor de salarisberekening. In het Informatieblad Vergoeding counseling Prenatale Screening voor waarnemers en werknemers leest u hoe eventueel een extra salariscomponent kan worden overeengekomen tussen praktijkhouder en werknemer:

  • Hanteer het spreekuurtarief voor het extra werk aan counseling (geen berekening, wel registreren van de extra uren).
  • Neem counseling mee in de berekening van het aantal zorgeenheden en met de uitkomst verder rekenen volgens het KNOV-advies voor het salaris (eenmalig een herberekening van het salaris, geen registratie van de extra uren).

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid