KNOV Winkelmandje (0) Menu

Burger Service Nummer (BSN)

Gepubliceerd: 28 augustus 2013, laatste update: 21 september 2015

Alle zorgaanbieders, indicatieorganen en zorgverzekeraars moeten het burgerservicenummer (BSN) gebruiken bij het uitwisselen van gegevens over patiënten of cliënten. De cliënt moet zichzelf kunnen legitimeren, om te bewijzen dat zij degene is die bij het BSN hoort.

Stappenplan invoering BSN

De KNOV heeft een stappenplan ontwikkeld voor het gebruik van het BSN. Dit stappenplan is besproken met de softwareleveranciers Orfeus, Onatal en Vrumun.

De drie delen van het stappenplan

  1. Het eerste deel beschrijft de voorbereidings- en invoeringsfase. In deze fase worden adviezen gegeven met betrekking tot de abonneevorm en de aanvraag van de zogenaamde UZI-middelen. Inmiddels zijn de inzichten op dit punt op basis van informatie van het ministerie van VWS enigszins gewijzigd. Door deze veranderende inzichten en door (toekomstige) ontwikkelingen binnen de pakketten van de softwareleveranciers lijkt het in bepaalde situaties gewenst om een andere abonneevorm te kiezen dan in het stappenplan is aangegeven. Voor een juiste keuze is het van belang gebruik te maken van de kieshulp die op de site van het UZI-register gevonden kan worden.Indien u hulp wilt krijgen bij uw keuze en de aanvraag kunt u contact opnemen met de servicedesk van het UZI-register (0900 – 2324342). Het is ook gewenst om contact met de eigen softwareleverancier op te nemen, om af te stemmen wat in uw situatie de gewenste abonneevorm is.
  2. In het tweede gedeelte van het stappenplan wordt beschreven hoe de identiteit van de cliënt wordt vastgesteld.
  3. In dit gedeelte wordt het gebruik van het BSN beschreven. Een belangrijke voorwaarde is dat uw automatiseringssysteem volledig up-to-date is.

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Meer informatie

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid