KNOV Winkelmandje (0) Menu

Beroepspensioenfonds

Gepubliceerd: 23 augustus 2013, laatste update: 11 augustus 2021

Ons eigen beroepspensioenfonds

Stichting Pensioenfonds voor Verloskundigen (SPV) is een beroepspensioenfonds van, voor en door verloskundigen. De regeling geldt voor eerstelijns verloskundigen die in Nederland werken en voor verloskundigen die hun inkomsten uit de geboortezorg halen, zoals echoscopisten, praktijkmanagers en bestuurders.

Hoe werkt het?

Elk jaar bouwt u een stukje pensioen op. De opbouw van uw pensioen is gebaseerd op uw beroepsinkomen en is straks een aanvulling naast de AOW die u van de overheid ontvangt. SPV zorgt voor partnerpensioen en wezenpensioen en, als u hiervoor kiest, ook voor pensioenopbouw bij volledige beroepsarbeidsongeschiktheid.

Hoe weet u of u genoeg pensioen genoeg is?

Op uw jaarlijks pensioenoverzicht ziet u hoeveel pensioen u tot nu toe heeft opgebouwd. Veranderingen in uw leven kunnen invloed hebben op uw pensioen. Minder uren werken, trouwen of scheiden, om maar een paar voorbeelden te noemen. Kijk op pensioenkeuzes wat de gevolgen hiervan zijn voor uw pensioen. Wilt u meer weten over het opgebouwde pensioen bij vorige werkgevers? Deze informatie vindt op mijnpensioenoverzicht.nl. Daar staat ook hoeveel AOW u kunt verwachten.

Een verplicht pensioenfonds, moet dat nou?

In Nederland bouwt 90% van alle werkenden verplicht pensioen op vanuit het werk. Dat geldt ook voor onze beroepsgroep. Het is belangrijk om te weten waarvoor u pensioenpremie betaalt. Het uitgangspunt van de collectieve pensioenregeling is samen pensioen opbouwen tegen zo laag mogelijke kosten. We zetten de belangrijkste voordelen voor u op een rijtje

Kies voor uzelf

Er moet voldoende draagvlak zijn binnen de beroepsgroep voor een eigen pensioenregeling. Ontbreekt dit draagvlak, dan wordt SPV een 'slapend' fonds. Dat betekent dat u niet meer collectief pensioen kunt opbouwen, wel worden de tot dan toe opgebouwde pensioenen nog beheerd en uitgekeerd. U moet zelf uw verdere pensioenopbouw regelen. Door lid te zijn van de deelnemersvereniging onderstreept u het belang, profiteert u van een collectieve pensioenregeling én heeft u invloed op de inhoud van de pensioenregeling.

Bent u nog geen (gratis) lid? Meld u dan aan via het aanmeldformulier. Kijkt u voor meer informatie over de deelnemersvereniging op de website van het Pensioenfonds Verloskundigen.

Word lid van DPV

En laat uw belangen rond uw pensioenregeling behartigen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur