KNOV Winkelmandje (0) Menu

Zorgpad, time task matrices en factsheets

Gepubliceerd: 11 september 2013, laatste update: 17 oktober 2019

TTM's en factsheets

KNOV-uitwerking zorgpaden

De KNOV ontwikkelt op basis van factsheets een aantal formats voor zorgpaden, zogenaamde time task matrices. Deze factsheets en time task matrices kunnen verloskundigen gebruiken in de discussie die zij voeren in hun VSV’s over zorgpaden. Het zijn hulpmiddelen waarmee zij de discussie over wie wat en wanneer doet, onderbouwd kunnen voeren. Uitgangspunt is verlenen van integrale zorg om de continuïteit van zorg te verbeteren.

Factsheets

Factsheets geven een overzicht van kennis uit beschikbare (inter-) nationale richtlijnen en de meest relevante wetenschappelijke onderbouwing over het onderwerp. De factsheets bieden de onderbouwing voor de keuzes in een zorgpad voor integrale zorg en ze leveren argumenten voor discussie in het VSV.

Ontwikkelde time task matrices en/of factsheets

Een time task matrix (TTM) is bedoeld als hulpmiddel in het gesprek met ketenpartners. Het is géén eindproduct. Naar aanleiding van de gemaakte afspraken in het regionale ketenoverleg kan een zorgpad gemaakt worden. Er zijn factsheets en/of time task matrices ontwikkeld voor:

Vragen?

Vindt u het lastig om informatie te zoeken, onderzoeksresultaten te interpreteren en deze resultaten om te zetten naar regionaal beleid? De wetenschappelijk adviseurs van de KNOV helpen u hier graag bij.

Meer informatie leest u via de volgende link: Wetenschappelijk adviseurs.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur