KNOV Winkelmandje (0) Menu

Onderzoek 'Welzijn Praktiserende Verloskundigen op de Werkplek'

Onderzoeksgroep Midwifery Science Noord Nederland/ UMCG voert een onderzoek uit naar het welzijn van verloskundigen en naar de factoren vanuit het werk die daar positief en/of negatief mee samenhangen.

De ontwikkelingen in de geboortezorg in Nederland hebben zonder twijfel hun weerslag op het werk en werkplezier van verloskundigen. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in het welzijn van verloskundigen ten aanzien van hun werk, zodat de kwaliteit van de verloskundige zorg gewaarborgd blijft.

Werk mee aan het onderzoek

De KNOV zet zich als belangenbehartiger van de beroepsgroep in voor de kwaliteit van de geboortezorg in Nederland. Het welzijn van verloskundigen is direct van invloed op de kwaliteit van zorg voor zwangere vrouwen en hun (aanstaande) kinderen. De organisatie van de geboortezorg in beweging. Deze ontwikkelingen kunnen wellicht van invloed zijn op het werk en op het welzijn van verloskundigen. Op dit moment is er geen inzicht in welke werkplekfactoren van invloed zijn op verloskundigen, alleen vanuit onderzoek in het buitenland. Daarom adviseren wij u aan dit onderzoek over het welzijn van verloskundigen op de werkplek mee te werken. Om daadwerkelijk zicht te krijgen op de werkbeleving, is een grote respons van verloskundigen, zowel in de eerste, tweede als derdelijns zorg.

De eerste steekproef van verloskundigen zal binnenkort per post uitgenodigd worden. U krijgt een link met een code thuisgestuurd, waarmee u de vragenlijst kunt invullen. Vervolgens zal na een aantal weken de vragenlijst opengesteld worden voor alle praktiserende verloskundigen in Nederland. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer vijftien tot twintig minuten.

Vragen?

Mocht u vragen hebben aan het onderzoeksteam dan kunt u contact opnemen met hen via dit emailadres: e.kool@umcg.nl. Contactpersoon KNOV Mieke aitink, maitink@knov.nl

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid