Nieuwsbericht

22 mei 2024

Als praktijkhouder van een verloskundige praktijk heb je regelmatig contact met zorgverzekeraars. Je maakt samenwerkafspraken, sluit contracten af en zoekt bijvoorbeeld samen naar mogelijkheden om innovaties te financieren. VvAA onderzoekt via een vragenlijst de relatie tussen praktijkhouders en zorgverzekeraars. De concrete verbeterpunten uit het onderzoek gebruikt VvAA om in gesprek te gaan met verzekeraars. Doe je mee?
 

SiRM voert in opdracht van VvAA, en in samenwerking met de KNOV, een onderzoek uit naar de relatie tussen praktijkhouders en zorgverzekeraars. Hiermee willen ze concrete verbeterpunten ophalen en die bespreken met de zorgverzekeraars. Het doel hiervan is om de relatie tussen praktijkhouders en zorgverzekeraars en eventuele processen te verbeteren.

Meedoen met het onderzoek

We nodigen praktijkhouders uit om de online vragenlijst in te vullen. Deelname aan het onderzoek is anoniem en kost je 10 tot 15 minuten. 

Naar de vragenlijst


VvAA deed al eerder onderzoek naar de relatie tussen praktijkhouders en zorgverzekeraars. Het is voor het eerst dat nu ook praktijkhoudende verloskundigen worden uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek. Het kan zijn dat VvAA je ook persoonlijk benadert om mee te doen aan het onderzoek.