KNOV Winkelmandje (0) Menu

Symposium Grenzeloze Verloskunde: Samen leren van internationale ontwikkelingen in de verloskunde

Op vrijdag 15 maart vindt weer het Symposium Grenzeloze Verloskunde plaats bij de Academie Verloskunde Amsterdam. Tijdens dit symposium gaan we met elkaar in gesprek over internationale ontwikkelingen in de verloskunde.

Sprekers

De sprekers geven prikkelende voorbeelden over hoe verloskundigen buiten de landsgrenzen de fysiologie bewaken; van campagnes op organisatieniveau tot verloskundigen die zelf innoveren. Zo spreekt Lia Brigante, caseload verloskundige en beleidsadviseur van de Royal College of Midwives, over het ‘Better Births Initiative’. Dit is een campagne waarin continuïteit van zorgverlener en het bouwen van een vertrouwensband met de cliënt centraal staan.

Verloskundige onderzoeker Marlies Rijnders vertelt over het SamenZwanger-project in Suriname en verloskunde student Merel Bas neemt ons mee naar Reykjavik, IJsland, waar twee collega’s een prachtig geboortecentrum van de grond af aan opbouwden.

Ook zal een verloskundige van Artsen zonder Grenzen ons vertellen over haar werk in een totaal andere setting waar er vaak een tekort is aan medische middelen en juist daarom het bevorderen van de fysiologie van levensbelang is.

Aanmelden

Laat u inspireren door deze sprekers en meld u aan voor het symposium. Op de aanmeldpagina leest u meer informatie over het onderwerp en over het programma.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid