Nieuwsbericht

23 april 2024

Goed nieuws. Er zijn twee nieuwe scholingen geaccrediteerd waarbij de uitwendige versie centraal staat. De scholingen zijn beschikbaar voor alle verloskundige zorgverleners, zowel versiekundigen als niet-versiekundigen. 

Je kunt deze vinden in de nascholingsagenda van PE-online. Ga hiervoor naar de website van het Kwaliteitsregister Verloskundigen en klik op Scholingsagenda. In de (nabije) toekomst volgen hopelijk meer mogelijkheden om kennis te vergroten en ervaringen rond dit belangrijke thema met elkaar te delen. 

Ook voor niet-versiekundigen 

De scholingen zijn ook voor niet-versiekundigen geaccrediteerd. De KNOV commissie Uitwendige Versie & Stuitligging is van mening dat álle verloskundig zorgverleners te maken krijgen met stuitliggingen en dus baat hebben bij scholingen met dit thema. De punten tellen mee voor het Kwaliteitsregister Verloskundigen. 

Zelf accreditatie aanvragen  

Verloskundigen kunnen ook zélf accreditatie aanvragen voor bijvoorbeeld ITV, wetenschapscafés, thema-avonden of een MIO over uitwendige versie (al dan niet in combinatie met vaginale stuitligging). Ook team-trainingen op locatie ('in company trainingen') bieden mogelijkheden om met elkaar te scholen over dit belangrijke onderwerp.  

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.