KNOV Winkelmandje (0) Menu

Laat uw stem horen via De Nationale (Ont)Regelmonitor

In 2018 is, met hulp van veel zorgverleners, de verlammende bureaucratie in de zorg eindelijk op de kaart gezet. Maar we zijn er nog lang niet. Vul de (Ont)Regelmonitor in en laat uw stem horen richting Den Haag.

Ruim een half jaar geleden namen maar liefst 6.000 zorgverleners deel aan de (Ont)Regelmonitor. Deze meting laat zien in hoeverre zorgverleners tot nu toe het voornemen van het kabinet ervaren: merkbaar minder regeldruk. Een cruciale meting; niet alleen voor de zorgverleners maar ook voor het ministerie van VWS.

Nationale (Ont)Regelmonitor

Met de Nationale (Ont)Regelmonitor willen
beroepsorganisaties, waaronder de KNOV, gezamenlijk de voortgang bewaken van het
Actieplan (Ont)Regel de Zorg. Twee keer per jaar wordt de status van de administratielast volgens zorgverleners in beeld gebracht. De VvAA volgt samen met de beroepsorganisaties de voortgang nauwgezet.

(Ont)Regel de Zorg

De Nationale (Ont)regelmonitor is ruim een jaar na de start van de beweging (Ont)Regel de Zorg geïntroduceerd. Nadat in oktober 2017 bekend werd dat zorgverleners minimaal 40% van hun tijd kwijt waren aan onzinnige administratie, sloeg het zorgveld de handen ineen. Na de grootschalige schrapconferentie in november 2017, volgden begin 2018 de ‘Schrap- en Verbetersessies’ waar honderden zorgverleners aan deelnamen. Eind maart werden de 62 concrete schrappunten gepresenteerd. Deze punten vormden de basis voor het Actieplan (Ont)Regel de Zorg met meer dan 150 maatregelen waarmee de ministers Bruins en De Jonge zich committeerden aan het terugbrengen van de regeldruk voor zorgverleners.

Laat weten hoe u de regeldruk ervaart als verloskundige en vul de (Ont)Regelmonitor in!

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur