KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: eerste- en tweedelijns verloskundigen voor online observatiestudie over Gedeelde Besluitvorming in de geboortezorg (Amsterdam UMC)

07 mei 2021

Het Amsterdam UMC, locatie AMC ontwikkelt in het onderzoeksproject ‘Shared decision-making in integrated maternity care’ (Shared Mind) een training en digitale tool om gedeelde besluitvorming (ook wel Samen Beslissen genoemd) in de integrale geboortezorg op systematische wijze te verbeteren, waarbij rekening wordt gehouden met de gezondheidsvaardigheden van cliënten.

Er worden eerste- en tweedelijnsverloskundigen gezocht die in juni willen deelnemen aan een online observatiestudie. Er wordt onderzocht hoe gedeelde besluitvorming wordt toegepast en in hoeverre daarbij rekening wordt gehouden met de gezondheidsvaardigheden van cliënten. De observatiestudie bestaat uit twee online simulatiegesprekken met actrices. Deze gesprekken worden in overleg gepland. In een simulatiegesprek wordt een Samen Beslissen gesprek gevoerd over pijnverlichting tijdens de bevalling op dezelfde manier zoals dat in praktijk gebeurt. De gesprekken worden opgenomen en in een aanvullend interview besproken.

Aanmelden kan door te mailen naar Laxsini Murugesu (onderzoeker op Shared Mind project) via l.murugesu@amsterdamumc.nl.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur