KNOV Winkelmandje (0) Menu

PWD-project: al bijna 200 verloskundigenpraktijken doen mee!

15 november 2011

Het PWD staat voor eenmalige gegevensvastlegging én digitale gegevensuitwisseling in de perinatale zorg. Met het PWD kunt u als verloskundige in de toekomst niet alleen gegevens in uw eigen systeem vastleggen en gebruiken, maar deze ook elektronisch uitwisselen met andere zorgverleners. Het gaat daarbij zowel om de uitwisseling van basale cliëntgegevens, als van zorginhoudelijke en medische informatie. Zo zijn de gegevens van een zwangere straks ook bij acute overdracht direct beschikbaar voor andere zorgverleners. De KNOV, NVOG en Nictiz willen met het PWD de communicatie verbeteren tussen de verschillende zorgprofessionals en daarmee de kwaliteit van zorg voor moeder en kind. Het besluit om de infrastructuur te stoppen, heeft geen consequenties voor het PWD-programma.

Voordeel deelname PWD
Het voordeel van het PWD voor u als verloskundige zit in de efficiënte manier van werken en de vermindering van uw administratieve lasten: u voert de gegevens van uw cliënt eenmalig in, in het verloskundig informatiesysteem waarmee u nu werkt. Dit voorkomt niet alleen dubbel werk en fouten, maar zorgt er ook voor dat andere organisaties er direct mee aan de slag kunnen. Zo kunt u met het versturen van het geboortebericht de hielprik en de gehoorscreening direct in gang zetten. Met het uitkomstbericht levert u direct de gegevens aan bij PRN, waardoor een aparte aanlevering van LVR1 niet langer nodig is.

Het vervolg van het PWD
Het is niet mogelijk om alle gegevens in één keer volledig in te voeren in de software waarmee u in uw praktijk werkt. Daarom wordt per jaar een nieuw deel aan de PWD-set toegevoegd in een zogenaamde release. Bij de implementatie van de release in 2012 ligt de focus op zorginhoudelijke en medische informatie die van cruciaal belang is bij acute overdrachtssituaties.

Meld u nu aan!
Er doen al bijna 200 verloskundigenpraktijken mee aan het PWD! De laatste aanmelding was van een collectief van alle praktijken uit de kring Noord-Oost Brabant.
Wilt u uw praktijk ook aanmelden? Vul dan het aanmeldingsformulier op de KNOV-ledensite in en mail het naar pwd@knov.nl. Na uw aanmelding neemt het PWD-team contact met u op en begeleidt het u bij de verdere stappen.

Meer weten over PWD
Wilt u meer weten over het PWD-programma? Ga dan naar de PWD-pagina via onderstaande banner,

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur