KNOV Winkelmandje (0) Menu

Perined cijfers

20 juni 2019

Wellicht heeft u het nieuwsbericht van Perined al gelezen rondom de aanlevering van de
cijfers aan Perined. De KNOV is zich bewust dat het nog niet aan kunnen leveren van uw LVR-cijfers aan Perined een vervelende situatie is. Om te komen tot een oplossing heeft de KNOV alle betrokken partijen benaderd en uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan.

Op 21 mei jl. vond het afstemmingsoverleg plaats met de softwareleveranciers. VIS’en en Perined waren voor dit gesprek uitgenodigd. De KNOV is tevreden over de constructieve manier waarop het gesprek is gevoerd. Uit dit overleg is besloten om in gezamenlijkheid met alle partijen het aanleveringsprobleem te bespreken en oplossingen te verkennen. We blijven u op de hoogte houden van de ontwikkelingen op dit vlak.

Heeft u nog belangrijke punten?

Het volgende afstemmingsoverleg staat gepland voor september 2019. Heeft u belangrijke punten die besproken moeten worden in het volgende overleg? Dan ontvangen wij die graag van u via de KNOV Helpdesk (helpdesk@knov.nl).

Nieuwsbericht Perined

Beste eerstelijns verloskundigen,

Verschillenden van jullie hebben ons in de afgelopen weken vragen gesteld over het aanleveren van de gegevens over 2019 aan Perined.

Op dit moment is aanlevering middels de oude LVR-methode niet meer mogelijk. Tegelijkertijd zijn de leveranciers nog niet in staat om dit via de nieuwe methode (aanlevering van de kernset) te doen. Daarmee ontstaat er nu vertraging. We realiseren ons dat dit voor jullie een lastige situatie is.

Er wordt door ons (Babyconnect, Perined, KNOV en Nictiz) gezamenlijk met de softwareleveranciers gewerkt aan een vereenvoudigde methode voor aanlevering. We maken afspraken om te zorgen dat gegevens, op een eenduidige manier beschikbaar gesteld worden en straks bruikbaar zijn in zowel het primaire zorgproces als voor secundair datagebruik. Dat bespaart tijd en verbetert de kwaliteit en beschikbaarheid van gegevens voor en over de geboortezorg.

De daarvoor benodigde aanpassingen worden zo snel mogelijk gerealiseerd. We verwachten dat jullie in de tweede helft van dit jaar weer gegevens kunnen aanleveren. Dat is ruim voor de verplichte aanlevering aan het Zorginstituut op 1 maart 2020.

Zodra we meer nieuws hebben, laten we het weten. Mail gerust als je hier vragen over hebt.

Met vriendelijke groet,

Evelien Cellissen, namens KNOV
Dorine Veldhuyzen, namens Babyconnect
Ger de Winter, namens Perined
Michael Tan, namens Nictiz

cc. softwareleveranciers eerstelijns verloskunde

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur