KNOV Winkelmandje (0) Menu

Minister in gesprek met eerstelijns zorgverleners in Flevoland

30 november 2018

De minister heeft op 28 november 2018 een werkbezoek afgelegd aan het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad en is met de eerstelijns zorgverleners in gesprek gegaan over de situatie in de regio.

Zowel verloskundigen als huisartsen hebben hun zorgen uitgesproken over de sluiting van de acute verloskunde en spoedeisende hulp in het IJsselmeerziekenhuis. De KNOV was hierbij aanwezig in een ondersteunende rol. Wij ondersteunen de verloskundigen in de regio waar mogelijk.

Gevolgen

De KNOV maakt zich ernstige zorgen nu het faillissement is uitgesproken van het IJsselmeerziekenhuis. Direct gevolg van de sluiting van afdeling verloskunde is dat barende vrouwen een grotere afstand moeten afleggen om in een ziekenhuis te kunnen bevallen. Er zijn toenemende signalen uit het land dat verloskundigen worden geconfronteerd met opnamestops, waardoor de vrouwen niet in het ziekenhuis kunnen worden opgenomen en nog verder moeten reizen. Veilige verloskunde zorg moet hier als prioriteit worden gezien door betrokken partijen.

De verloskundigen in de regio zijn constructief in gesprek met zorgverzekeraar Zilveren Kruis en werken aan oplossingen voor de regio. Tevens wordt er door de eerstelijns verloskundigen een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden voor een eerstelijns geboortecentrum.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid