KNOV Winkelmandje (0) Menu

Contractering 2019 CZ

13 september 2018

In april hebben alle zorgverzekeraars het inkoopbeleid 2019 gepubliceerd en bieden deze periode de contracten aan aan verloskundigen. CZ heeft dat deze week gedaan.

De KNOV informeert u ten behoeve van de contractering met CZ in 2019.

Update vanuit IVOZ CZ overeenkomst 2019

Het VOZ (verloskundig overleg zorgverzekeraars) heeft de afgelopen maanden in goed overleg met CZ gesproken over de voorwaarden in de overeenkomst voor het jaar 2019. Vanuit deze contactmomenten zijn in overleg enkele wijzigingen in de overeenkomst opgenomen en een aantal zaken verder uitgewerkt. Wij ontvangen via de KNOV-helpdesk en het IVOZ signalen van leden die zich afvragen of CZ verwijzingen durante partu niet meer betaalt aan de verloskundige na het tekenen van de overeenkomst. Dit naar aanleiding van een passage in het inkoopbeleid voor het jaar 2019. Dit is echter niet het geval.

Wanneer de verloskundige de natale zorg start, is zij op dat moment de eindverantwoordelijke en mag dus haar prestatie declareren. Wanneer de bevalling medisch wordt en de vrouw wordt overgedragen aan de tweede lijn wordt die eindverantwoordelijk en zal ook een prestatie declareren. Beide partijen declareren dus als gebruikelijk hun prestatie. Dit wordt door CZ niet gezien als onterechte dubbele bekostiging.

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid