KNOV Winkelmandje (0) Menu

Bent u als waarnemer al aangesloten bij een klachtenfunctionaris?

07 augustus 2018

Na de goede samenwerking in 2017 heeft de KNOV ook voor 2018 overkoepelende afspraken gemaakt met het Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ) te Gorinchem. KNOV-leden kunnen hierdoor tegen een scherp tarief een abonnement klachtenfunctionaris afsluiten. Met het CBKZ zijn duidelijke afspraken gemaakt over de kwaliteit, bereikbaarheid en toegankelijkheid van de klachtenfunctionaris.

De meeste verloskundige praktijken hebben zich inmiddels voor 2018 aangemeld. Echter, uit eerdere ervaringen blijkt dat waarnemers het aanmelden hiervoor soms over het hoofd kunnen zien, terwijl ze hiertoe wettelijk verplicht zijn. Heeft u zich nog niet aangemeld? Dan raadt de KNOV u dringend aan om dit alsnog te doen. Op deze manier voldoet u ook in 2018 aan uw verplichtingen op grond van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

Had u in 2017 een abonnement bij CBKZ maar nog geen actie ondernomen voor 2018 of heeft u nooit eerder een abonnement afgesloten? Meld u dan nu alsnog aan.

De belangrijkste voordelen van het abonnement op een rij

  • Scherp tarief: Voor 2018 geldt een abonnementstarief van € 35,- (exclusief BTW). U voldoet daarmee aan de wettelijke verplichting om een klachtenfunctionaris te regelen (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg). Het tarief is inclusief de complete afhandeling van klachten.
  • Professioneel: De afhandeling van klachten gebeurt door gekwalificeerde en ervaren klachtenfunctionarissen.
  • Klachtenregeling: Klachtenfunctionarissen van het CBKZ werken volgens de klachtenregeling van de KNOV. Die is in samenspraak met representatieve cliëntenorganisaties opgesteld en voldoet aan alle wettelijke eisen.
  • Laagdrempelig: Cliënten kunnen met hun klacht terecht op een speciaal telefoonnummer en een- beveiligde - website die specifiek wordt ingericht voor klachten.
  • Helpdesk: Met een klachtenabonnement kunt u met al uw vragen terecht bij de helpdesk van het CBKZ.

Meer informatie?

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met CBKZ, tel 0183 682 829 of info@cbkz.nl.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid