BIG-register

Laatste update: 01 oktober 2021
Plaatsingsdatum: 14 september 2021

Om in Nederland te kunnen werken als verloskundige, heb je een BIG-registratie (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) nodig. Alle informatie over het BIG-register vind je op de website van het BIG-register. In de regel geldt dat als je in een land dat lid is van de EU bent opgeleid, je diploma’s erkend worden. Als je BIG-geregistreerd bent, kun je je vervolgens inschrijven in het Kwaliteitsregister verloskundigen en lid worden van de KNOV. De KNOV raadt verloskundigen die hun opleiding in België of elders in de wereld hebben gevolgd aan om, voordat zij in de eerstelijn aan de slag gaan, eerst een aantal maanden stage te lopen in de Nederlandse prakijk.
Een andere mogelijkheid is het doorlopen van een startassessement voor BIG-herregistratie. Dit is gebaseerd op het landelijke competentieprofiel met criteria voor vakbekwaamheid voor de verloskunde.

Registratie na afstuderen

Ben je in Nederland afgestudeerd, maar is je diploma nog niet geregistreerd in het BIG-register? Dan vind je de informatie die je nodig hebt om toch aan het werk te kunnen op de pagina Net afgestudeerd en BIG-registratie.

Herregistratie

Wil je je herregistreren in het BIG-register? Meer informatie vind je op de pagina Herregistratie BIG.

Overig

Meer Vakkennis & Wetenschap

Meer Werk & Organisatie

Oproepen

Agenda