Nieuwsbericht

16 december 2022

Het eind van het jaar nadert en misschien loopt jouw herregistratie wel af. Als je wilt blijven werken als verloskundige, moet je geregistreerd staan in het BIG-register.

Sinds 1 januari 2009 is herregistratie voor verloskundigen in het BIG-register verplicht. Dit betekent dat BIG-geregistreerde verloskundigen verplicht worden iedere vijf jaar aan te tonen dat zij voldoen aan de gestelde eisen. Je komt in aanmerking voor herregistratie als je in de registratieperiode minstens 2080 uur werkt. Dat is gemiddeld 8 uur cliëntgebonden werkzaamheden per week. 

Per 1 december is de tweejaar-werkonderbrekingseis afgeschaft. Dit houdt in dat je ook mét een werkonderbreking van meer dan twee jaar gewoon kunt herregistreren. Lees hier meer over in het nieuwsbericht dat we afgelopen november plaatsten: Tweejaar-werkonderbrekingseis BIG herregistratie per 1 december afgeschaft - KNOV.

Meer weten over de herregistratie eisen? Kijk op Herregistreren als verloskundige | Herregistratie | BIG-register (bigregister.nl).