KNOV Winkelmandje (0) Menu

Wil jij in je VSV aan de slag met ‘3 goede vragen’?

De corona-uitbraak legde in het voorjaar de activiteiten om de methode ‘3 goede vragen’ in de geboortezorg te testen stil. Nu pakt het College Perinatale Zorg (CPZ) de draad weer op en zoeken ze VSV’s die met deze methode willen gaan werken.

3 goede vragen in de geboortezorg

De ‘3 goede vragen’ zijn bedoeld om zowel cliënten als zorgverleners bewuster te maken van Samen Beslissen (shared decision making) en luiden als volgt:

  1. Wat zijn mijn mogelijkheden?
  1. Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  1. Wat betekent dat in mijn situatie?

De vragen zijn overgenomen uit een beproefde buitenlandse methode in de zorg. In Nederland wordt de methode al gebruikt in ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Voor gebruik in de geboortezorg zijn aangepaste folders ontwikkeld. Kijk voor meer informatie hierover op www.3goedevragen.nl/zwanger.

Volgend jaar voert Patiëntenfederatie Nederland een landelijke publiekscampagne rond ‘Samen beslissen’.


Doe mee en deel je ervaring
!
Wil jij in je VSV gaan werken met de ‘3 goede vragen’? En wil je de ervaringen delen met de projectgroep van CPZ? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Anneke Wiggers, anneke.wiggers@collegepz.nl. Heb je je al eerder aangemeld hiervoor? Dan neemt CPZ contact met je op via de mail.


Save
the date: webinar dinsdag 27 oktober

Dinsdag 27 oktober organiseert CPZ een webinar over het gebruik van ‘3 goede vragen’ in de geboortezorg. We starten om 20.00 uur. Hou de website in de gaten om je hiervoor in te schrijven.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur