KNOV Winkelmandje (0) Menu

Meld u nu aan voor ‘Taskforce Rookvrije Start’

De KNOV is op zoek naar een eerstelijns verloskundige die, samen met haar collega klinisch verloskundige, deelneemt aan de Taskforce Rookvrije Start. Namens de KNOV draagt u bij aan het actieprogramma, met als doel de blootstelling van (ongeboren) kinderen aan tabaksrook te verminderen.

Het aantal vrouwen dat tijdens de zwangerschap rookt is afgenomen. Toch blijkt dat 22% van de vrouwen met een lage opleiding nog wel rookt tijdens de zwangerschap. Daarnaast blijkt dat veel vrouwen na hun bevalling weer beginnen met roken. Wilt u bijdragen aan een rookvrije samenleving en (aanstaande) ouders en professionals informeren over het belang hiervan? Neem dan deel aan de 'Taskforce Rookvrij opgroeien'.

Wat wordt er van u verwacht?

De activiteiten van de Taskforce sluiten nauw aan bij het Preventie-akkoord van VWS, met in 2019 veel aandacht voor het stoppen-met-rokenbeleid in de VSV’s en de verdere ontwikkeling van deskundigheidsbevordering. Door uw inbreng bereiken we dat activiteiten en middelen zo goed mogelijk aansluiten bij de praktijk.

De Taskforce vergadert circa zes keer per jaar.

Deelnemen

Voor uw deelname aan de taskforce ontvangt u vacatie- en reiskostenvergoeding. Bovendien kunt u deelnemen aan de ambassadeursconferentie in juni.

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar Maudy Dettingmeijer via mdettingmeijer@knov.nl. Ook voor meer informatie kunt u bij haar terecht.

Taskforce Rookvrije Start

Elk kind heeft recht op een rookvrije start. Alle zorgprofessionals – van verloskundige tot jeugdarts – slaan daarvoor de handen ineen. Ze werken samen in de Taskforce Rookvrije Start. Het doel van de Taskforce is dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en rookvrij blijven. De Taskforce bevordert multidisciplinaire zorg, agendeert het onderwerp en verbetert kennis van professionals en publiek.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid