KNOV Winkelmandje (0) Menu

Het verbeteren van de voedingsinname van laagopgeleide zwangere vrouwen

In het kader van het project Power 4 Gezond Zwanger zoekt Universiteit Wageningen zwangere vrouwen die deel willen nemen aan een focusgroep. Helpt u Universiteit Wageningen met het werven van zwangeren?

Zwangere vrouwen met een lage sociaaleconomische status (SES) hebben veelal ongezonde voedingsgewoonten en zijn vaak ondervertegenwoordigd in onderzoek. Samen met de doelgroep en met zorgverleners onderzoekt Universiteit Wageningen wat er nodig is om de voedingsinname van zwangere vrouwen met een lage SES te verbeteren.

Doelgroep

Voor het onderzoek worden focusgroepen opgericht met zwangere vrouwen met een opleiding vmbo/mbo. Omdat deelneemsters in de focusgroepen ook in retrospectief hun behoeften tijdens de zwangerschap kunnen bespreken, zijn ook vrouwen die in het afgelopen jaar zijn bevallen van harte welkom. Het spreken van de Nederlandse taal is een vereiste.

Tot nu toe zijn er individuele interviews afgenomen met verloskundigen en met zwangere vrouwen en een korte vragenlijst onder diëtisten. De volgende stap zijn focusgroepen met zwangere vrouwen, verloskundigen en diëtisten. Helpt u mee met de werving van zwangere vrouwen met een lage sociaal-economische status voor de focusgroepen eind april/begin mei?

Help mee!

De werving gaat in principe mondeling. Wij vragen u kort uitleg te geven over het onderzoek, de focusgroep en de vergoeding en, bij interesse, de naam en het telefoonnummer van de deelneemster door te geven. Indien gewenst ontvangt u flyers om mee te geven aan potentiële deelneemsters.

In de uitnodiging van Universiteit Wageningen leest u meer informatie over het onderzoek, de vergoedingen en de tijdsinvestering.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur