KNOV Winkelmandje (0) Menu

Subsidie digitale gegevensuitwisseling? Wacht niet langer met aanvragen!

24 november 2020

Digitale gegevensuitwisseling is steeds vaker de norm in de zorg. Logisch, want het is veel efficiënter en minder foutgevoelig dan zelf gegevens overtypen en invoeren. Ook hebben cliënten sinds 1 juli 2020 recht op elektronische inzage en een elektronisch afschrift van hun medisch dossier.

Om geboortezorgprofessionals en –organisaties te ondersteunen bij het mogelijk maken van veilige digitale gegevensuitwisseling, kunnen zij een beroep doen op de VIPP Babyconnect subsidie van het ministerie van VWS. Geboortezorgregio's die hier nog gebruik van willen maken, moeten niet langer wachten en nu hun aanvraag gaan voorbereiden.

Ingewikkeld traject

Babyconnect en VWS roepen op om de digitale gegevensuitwiseling snel op te pakken nu de subsidieregeling er nog is. Het traject om de uitwisseling te realiseren is ingewikkeld en vraagt om veel afstemming. Praktijken kunnen nu nog gebruik maken van het VIPP Babyconnect ondersteuningsteam en de subsidie, en ze kunnen meedenken en meebeslissen. Doen praktijken dit niet, dan moeten ze het later zelf organiseren.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen is mogelijk in november/december 2020, februari 2021 en juni 2021. Voorwaarden zijn onder andere: het vormen van een regionaal partnerschap en afspraken maken over gegevensuitwisseling. Per VSV of IGO die deelneemt aan een regionaal partnerschap is maximaal 88.200 euro aan subsidie aan te vragen.

Regio’s die in februari subsidie willen aanvragen, moeten uiterlijk in november hun voorbereidingen starten. Het blijkt namelijk dat de voorbereidingstijd voor de aanvraag minimaal drie maanden kost. Regio’s hebben meestal meer voorbereidingstijd nodig dan de minimale drie maanden, dus ook regio's die later subsidie willen aanvragen moeten niet veel langer wachten.

Meer informatie

Op www.babyconnect.org staat alle benodigde informatie, formats en tips. Het regionaal ondersteuningsteam van Babyconnect is beschikbaar voor tips en advies op maat. Voor vragen kun je contact opnemen met programmamanager Susan Osterop, via info@carecodex.org, 085 – 3012941.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur