KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuw online kennisplatform voor zorgverleners over bloedstolling bij vrouwen

15 mei 2019

Denkt u bij hevige menstruatieklachten aan een stollingsstoornis? Het Nederlands Zorgnetwerk voor Vrouwen met een Stollingsstoornis (NZVS) heeft een online kennisplatform ontwikkeld voor zorgverleners.

Veel vrouwen krijgen tijdens hun vruchtbare levensfase te maken met hevig menstrueel bloedverlies en/of ernstig bloedverlies tijdens de bevalling. Daar kan een stollingsstoornis aan ten grondslag liggen. Ongeveer 1:100 vrouwen heeft een stollingsstoornis veroorzaakt door stollingsfactordeficiënties of een afwijking van de trombocyten. Ongeveer 1:5 vrouwen die met hevig menstrueel bloedverlies wordt doorverwezen naar de gynaecoloog heeft een onderliggende stollingsstoornis.

Online Kennisplatform

Op het online kennisplatform vindt u informatie over de diagnostiek van stollingsstoornissen en behandeling van vrouwspecifieke problemen bij een stollingsstoornis. Heeft u vermoedens van een stollingsstoornis bij uw cliënt? Gebruik dan de handige symptomenchecker.

Het NZVS

De missie van het zorgnetwerk is het verbeteren van de medische zorg voor meisjes en vrouwen met een stollingsstoornis door kennis te delen en de betrokken medische disciplines te verbinden. Zorgverleners die betrokken zijn bij de zorg voor vrouwen met een stollingsstoornis kunnen zich aanmelden bij dit zorgnetwerk om hun kennis te delen.

De KNOV is vertegenwoordigd in de kerngroep van het NZVS.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid