Nieuwsbericht

04 september 2023

De afgelopen periode is er veel te doen geweest over de aanlevering naar Perined en de daarbij door verloskundige informatiesystemen (VISen) in rekening gebrachte kosten per bericht. Wij vinden deze kosten onwenselijk. Daarom adviseerden wij eerder om deze kosten per bericht niet te betalen. Vanaf het begin hebben wij ons ingezet om deze betalingen te voorkomen en later om de bijdrage eraf te halen, dan wel te compenseren voor verloskundigen. Bij deze een korte update met het eerste positieve nieuws. 

Vrumun 

Wij zijn verheugd te melden dat dossiers, aangeleverd via Vrumun met een bevallingsdatum of a terme datum na 1 juli 2023, kosteloos ingediend kunnen worden. Perined en Vrumun zijn ook in overleg overeengekomen dat de stimuleringsbijdrage kan worden gebruikt om deze kosten te vergoeden. De stimuleringsbijdrage voor de VISen wordt jaarlijks ingezet door Perined ter verbetering van de kwaliteit van de gegevensuitwisseling. 

Dit betekent dat aanlevering van dossiers met een bevallingsdatum vóór 1 juli 2023 nog wel in rekening gebracht wordt. De vervolgstap waar wij met Perined aan werken is om ook oudere berichten kosteloos te kunnen versturen en de gemaakte kosten te compenseren. Hierover houden wij jullie op de hoogte. 

Orfeus en Onatal 

Perined is in gesprek met Orfeus over de aanlevering, kosten per bericht en de stimuleringsbijdrage. Op dit moment zijn er voor gebruikers van Orfeus geen kosten verbonden aan aanlevering aan Perined. Onderwerp van gesprek is om dit zo te houden en de kwaliteit van de aanlevering te verbeteren. Perined gaat ook in gesprek met Onatal.  Perined streeft ernaar om de extra kosten niet in rekening te laten brengen en wil tevens kijken naar compensatie voor eerdere gedane betalingen. 

De eerste stappen zijn gezet en wij houden jullie op de hoogte zodra er meer ontwikkelingen zijn. Heb je nog vragen? Log in op Mijn KNOV, ga naar Mijn Helpdesk en stel daar je vraag.