Nieuwsbericht

05 december 2022

Eerder informeerden we je over het nieuwe registratieplatform voor versiekundigen. Dit registratieplatform is vandaag gelanceerd. Versiekundigen kunnen vanaf nu nog makkelijker hun versies registreren! 

Voordelen van het registratieplatform 

Het registratieplatform is gebruiksvriendelijk, makkelijk toegankelijk én veilig door een twee-factor-authenticatie. Versiekundigen registreren in het registratieplatform alle versies die zij verrichten aan de hand van een vragenlijst. Dit is in het nieuwe platform efficiënter ingericht. Hierdoor is de output in de toekomst ook bruikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. 

Belangrijk voordeel is bovendien dat het registratieplatform toekomstbestendig is. Uitbreiding in de (nabije) toekomst is daardoor mogelijk. In de komende tijd wordt dan ook verder gebouwd aan extra functionaliteiten. Denk aan een cliëntevaluatie, een goed dashboard voor inzicht in cijfers en bijvoorbeeld ook reminders voor andere zorgverleners voor aanvullende gegevens. En, het doel is om straks makkelijk te kunnen inloggen via mobiel, tablet of laptop.  

Versiekundigen zijn persoonlijk per mail geïnformeerd over de overgang naar het nieuwe registratieplatform. 

Follow-up gegevens voor een complete registratie 

Om de uitwendige versie goed te kunnen registreren, zijn follow-up gegevens nodig. Wanneer je een zwangere vrouw doorverwijst naar een versiekundige, lever dan daarna altijd snel je follow-up gegevens aan. Alleen zo kunnen we zorgen voor complete registratie en daarmee de kwaliteit van de uitwendige versie in de eerstelijn (blijven) aantonen. 

Informatie en vragen 

Heb je vragen over dit bericht over het registratieplatform? Laat dan hier je reactie achter. Op basis van de meest gestelde vragen vullen we de Q&A aan. Hierin staan vragen en antwoorden over zowel het deelregister Uitwendige versie als het nieuwe registratieplatform. Je kunt deze Q&A terugvinden op de website www.kwaliteitsregisterverloskundigen.nl.  
Heb je vragen over het deelregister Uitwendige versie? Laat dan hier je reactie achter. 

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.