Nieuwsbericht

27 september 2022

Het huidige Versieregister van de KNOV heeft twee doelen: uitwendige versies registreren en bevoegdheid en bekwaamheid aantonen. Dit verandert als volgt:

- Het registreren van uitwendige versies kan vanaf december in een nieuw registratieplatform.
- Per 1 oktober kunnen verloskundigen, die ook versiekundige zijn, hun bevoegdheid en bekwaamheid aantonen in het deelregister Uitwendige Versie in het Kwaliteitsregister.

In december live 

Versiekundigen registreren in het versieregister alle versies die zij verrichten. Vanwege een software update komt binnenkort het versieregister in zijn huidige vorm te vervallen. Vanaf december kunnen versiekundigen in een nieuw, toekomstbestendig registratieplatform gaan registreren. 

Voordelen van het registratieplatform 

Met het nieuwe registratieplatform kunnen versiekundigen nog makkelijker hun versies registreren. Het is een gebruiksvriendelijke database, makkelijk toegankelijk én veilig door een twee-factor-authenticatie. 

In het huidige versieregister voeren versiekundigen de versies in aan de hand van een vragenlijst. Dit principe blijft hetzelfde, alleen zijn er enkele inhoudelijke vragen aangepast. De commissie Uitwendige Versie heeft, met input vanuit het werkveld en de wetenschappers van Midwifery Science, de vragenlijst nu efficiënter ingericht. Hierdoor is de output in de toekomst ook bruikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. 

Belangrijk voordeel is bovendien dat het registratieplatform toekomstbestendig is. Uitbreiding in de (nabije) toekomst is daardoor mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van vragenlijsten vanuit het registratieplatform, koppelingen met andere systemen of het registreren van andere verrichtingen. En, het doel is om straks makkelijk te kunnen inloggen via mobiel, tablet of laptop.  

Overgang naar het registratieplatform 

De bouw van het nieuwe registratieplatform is inmiddels gestart. Naar verwachting is het in december klaar. Versiekundigen worden in de komende tijd persoonlijk per mail geïnformeerd over hoe de overgang naar het nieuwe registratieplatform eruit gaat zien. 

Informatie en vragen 

Heb je vragen over dit bericht? Laat dan hier je reactie achter of mail naar versieregister@knov.nl. Op basis van de meest gestelde vragen maken we een Q&A die we regelmatig aanvullen en via de website verspreiden. 

Heb je vragen over het deelregister Uitwendige Versie? Lees dan het nieuwsbericht over het deelregister Uitwendige Versie

 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.