Cruciale beroepen in de zorg, het onderwijs en de schoonmaakbranche blijken onmisbaarder dan ooit. Vrouwen zijn oververtegenwoordigd in die beroepen. De waardering die de afgelopen maanden klonk vanuit de samenleving is mooi, maar hoe houden we de positieve effecten uit de coronaperiode vast en vertalen we dit naar beleid? Hoe gaan we van tijdelijke waardering naar duurzaam beleid? Deze vraag wordt tijdens de bijeenkomst Prinsessendag belicht vanuit de politiek, de overheid, werkgevers, werknemers, de wetenschap en vooral vanuit vrouwen in Nederland zelf.
De werkgroep PREM werkt in opdracht van de werkgroep Indicatoren Integrale Geboortezorg, waarin alle deelnemende partijen zitting hebben (Bo kraamzorg, KNOV, NVK, NVOG , NVZ, de PatiëntenFederatie Nederland en ZN) en de Federatie van VSV’s, voorgezeten door het CPZ, hard aan de ontwikkeling van een set PREM (Patient Reported Experience Measurement) vragen. Deze PREM wordt ontwikkeld ter vervanging van de NPS+ vragen als cliëntervaringsmeting voor verslagjaar 2022 en heeft als doel om ervaringen zo goed mogelijk in beeld te krijgen en aanknopingspunten voor verbeteringen van de zorg te verkrijgen.
Ben jij nieuwsgierig naar samenwerking tussen geboortezorg en jeugdgezondheidszorg tijdens de eerste 1000 dagen van een kind en wil je inspiratie van collega’s uit het hele land? Meld je dan aan voor de focusgroep van 20 augustus.
Neem je deel aan de I-VOZ en wil je PLAZA op 6 oktober bijwonen?
De KNOV wil graag weten welke praktijken gebruik maken van de GROW-NL methode voor het opsporen van foetale groeivertraging bij laagrisicozwangeren. Deze methode wordt via de web-app van het Perinatal Institute aangeboden. Maakt jouw praktijk gebruik van de GROW-NL methode? Geef dan de praktijkgegevens door voor 25 augustus a.s. via helpdesk@knov.nl.
Momenteel wordt de coronaperiode op ROAZ/GGD-GHOR/Praktijkniveau geëvalueerd. Wij zijn benieuwd naar de conclusies van deze evaluaties. Willen jullie de uitkomsten delen met Rosanne van der Sterre-Poolen, rpoolen@knov.nl?
Ieder kind verdient een gezonde start. Binnen de geboortezorg is er dan ook veel aandacht voor de leefstijlthema’s gezonde voeding, stoppen met roken en het gebruik van alcohol van (aanstaande) ouders. Als verloskundige heb je een belangrijke rol en kun je ouders hierbij adviseren.
Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen