KNOV Winkelmandje (0) Menu

Eindbod cao UMC – klinisch verloskundigen: laat actief weten of je instemt of niet

14 september 2021

Na een moeizaam traject van onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC en een ultimatum van de vakbonden, komt de NFU nu met een eindbod voor een cao UMC 2022-2024. Vakbond FBZ ziet nog een pijnpunt en wil het eindbod daarom ter beoordeling voorleggen aan haar achterban. Verloskundigen die onder de cao UMC vallen, zijn hierbij uitgenodigd om het eindbod te beoordelen en actief te laten weten of ze hiermee instemmen.

Over de cao en onderhandeling

Het grote pijnpunt van FBZ is de gedifferentieerde salarisstijging. Mede hierdoor kunnen ze niet zomaar akkoord gaan en vragen ze de mening van de achterban. FBZ onderhandelt namens verschillende beroepsverenigingen, waaronder de KNOV, aan cao-tafels over arbeidsvoorwaarden. Hiermee behartigen ze de belangen van, in dit geval, klinisch verloskundigen die werken in een UMC. In het cao-overleg vertegenwoordigt FBZ dus ook deze groep, waardoor deze groep verloskundigen nu een stem kan uitbrengen over het eindbod.

Alle klinisch verloskundigen werkzaam in een UMC die lid zijn van de KNOV ontvangen van ons per e-mail de brief voor ledenraadpleging, met daarin een link naar het eindbod.

Wil je je stem uitbrengen?

Wil je een reactie geven, laat dan uiterlijk 22 september 2021 10.00 uur weten of je al dan niet instemt met het eindbod. Je kunt je reactie sturen naar Anouk Olsthoorn, aolsthoorn@knov.nl.

Als je niet instemt, vermeld dan in je mail de reden. Dit kan dan meegenomen worden in de besluitvorming. Reageer je niet binnen de gestelde reactietermijn, dan gaan wij en dus ook FBZ ervan uit dat je instemt. De uitkomst van de ledenraadpleging wordt gepubliceerd op de website van FBZ.

Meer informatie

Wil je meer weten over een cao of over de totstandkoming daarvan? Kijk dan op www.fbz.nl.
Of lees onze eerdere berichten hierover:

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur