KNOV Winkelmandje (0) Menu

Doe mee aan onderzoek naar de effecten continue begeleiding

27 juni 2014

In de ALV van november 2013 is besloten geld uit het vermogen van de KNOV vrij te maken om onderzoek te doen naar de effecten van continue begeleiding. Dit onderzoek start direct na deze zomer. De centrale vraag is: leidt continue begeleiding tijdens de baring tot meer fysiologische baringen en minder verwijzingen? Wij nodigen u uit om mee te doen aan dit onderzoek.

Wat vragen wij van u? U biedt in een bepaalde periode continue begeleiding aan uw cliënten volgens de handreiking Continue begeleiding. Een gerenommeerd onderzoeksinstituut gaat het onderzoek in opdracht van de KNOV uitvoeren. Doel is om 1500 cases verzamelen in 3 à 4 maanden tijd.

Geef u op

Door mee te doen aan het onderzoek krijgt u onder andere antwoord op de vragen: Wat is het effect op de verwijscijfers van continue begeleiding tijdens de baring? En: wat is het effect van continue begeleiding op de aanwezigheidsduur van de verloskundige en de kraamverzorgende? Bovendien wordt de ervaring van cliënten over continue begeleiding gepeild.

Wilt u zich opgeven of wilt u meer informatie? Neem hiervoor contact op met Wilma van Driel (wvandriel@knov.nl of 030-2823133) of Greta Rijninks (grijninks@knov.nl of 030- 2823135).

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Reacties

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur