KNOV Winkelmandje (0) Menu

Deel je ervaring over implementatie van aspirine in de zwangerschap

31 maart 2021

Steeds vaker krijgen vrouwen aspirine voorgeschreven als risico-verlagende behandeling voor hypertensieve aandoeningen in de zwangerschap en foetale groeirestrictie. Ook bepaalde vrouwen die hun zwangerschapscontroles bij de eerstelijnsverloskundige krijgen, komen hiervoor in aanmerking. Onderzoekers van het Amsterdam UMC (locatie VUmc) willen graag meer inzicht krijgen in het voorschrijven van aspirine in de eerstelijns verloskundigenpraktijk. Worden vrouwen met een indicatie voor aspirine goed en tijdig bereikt?

Onderzoek en vragenlijst

De KNOV heeft een module ‘Ascal bij verhoogd risico hypertensie’ en aanvullend een cliëntenfolder ‘Aspirine’ gepubliceerd om zoveel mogelijk vrouwen met een indicatie voor aspirine te bereiken. Maar is er wel voldoende tijd om te adviseren naast alle andere onderwerpen die moeten worden besproken bij de intake? Via welke weg regel je aspirine en loop je hierbij tegen praktische obstakels aan?

De onderzoekers vragen eerstelijnsverloskundigen om een online vragenlijst in te vullen om te achterhalen hoe zij dit ervaren. Ook hopen de onderzoekers hiermee suggesties te krijgen voor eventuele ondersteuning.

De vragenlijst is opgesteld door een arts-onderzoeker, een klinisch verloskundige en enkele gynaecologen uit het Amsterdam UMC locatie VUmc in nauwe samenwerking met de Hellp Stichting.

Deel je ervaring

Wil je meedoen, ga dan naar de vragenlijst om deze in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt maximaal 20 minuten en is anoniem.

Alvast hartelijk dank voor je tijd!

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur