KNOV Winkelmandje (0) Menu

Verloskundigen Coöperatie LEO geboren!

23 januari 2012

De oprichting van de coöperatie door de verloskundigen van Kring Leiden en omstreken is een feit! De geboorte van Coöperatie LEO is donderdag 12 januari gevierd tijdens een feestelijk samenzijn met alle dertien praktijken en de ketenpartners.

Afgelopen vrijdag kwamen Angela Verbeeten, Linda Rentes, Marianne Wigbers-Zuurveld en Jos Becker Hoff namens het KNOV-bestuur op kraamvisite.

De coöperatie LEO is opgericht om praktijk overstijgende verloskundige zorg te kunnen organiseren. Sommige onderzoeken en diensten kunnen beter op grotere schaal worden uitgevoerd. Denk daarbij aan cursussen, voorlichting of echografie. Maar wat in de dertien praktijken kan plaatsvinden, blijft ook vooral dáár plaatsvinden: in de buurt van de zwangere en bij de eigen verloskundige.

“De vorming van de coöperatie is een teken van daadkracht en professionalisering. In de toekomstige overleggen zijn wij, verloskundigen, een volwaardige gesprekspartner nu we verenigd zijn in een rechtspersoon. Juridisch, financieel en visionair. Onze primaire zorg aan de zwangeren zal hier nog beter van worden”, aldus Fennie Posthumus, voorzitter van LEO. Of zoals de deelnemers tijdens de feestelijkheden uit volle borst zongen: “sla de handen ineen voor ons levenswerk, slaan wij nu een brug!”

Coöperatie LEO is een samenwerkingsverband tussen alle dertien verloskundigenpraktijken uit de Bollenstreek, Leiden en Alphen aan den Rijn. Het doel is om efficiënter te kunnen werken met verloskundigen onderling en met huisartsen, gynaecologen en kraamcentra. Geboortezorg is de laatste jaren hevig in beweging geweest. Met elkaar en de ketenpartners wordt in de regio hard gewerkt aan innovatie, verbetering, samenwerking en gewoon goede zorg verlening.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur