KNOV Winkelmandje (0) Menu

Twinning: continuïteit van verloskundigenzorg bevorderen

24 juni 2021

Dat is het belangrijkste doel van het project Twinning Buiten de lijnen. Waar we als verloskundigen ook werken, we streven ernaar de eenheid onder onze beroepsgroep te versterken en de leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen.

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk bezig geweest om een vliegende start te kunnen maken met dit project en op 18 juni was het zover.

22 enthousiaste Twins gaan aan de slag

Oftewel elf paren uit de eerste, tweede en derde lijn. Zij doorlopen een mooi programma dat is afgestemd op bovenstaande doelstelling: workshops, studiereizen en een door hen zelf gekozen deelproject opzetten en doorlopen.

Op 18 juni was de eerste (online) bijeenkomst, die startte met het uitpakken van een surprise box die bij iedereen aan huis was bezorgd. Wat erin zat? Een creatieve mengelmoes van lekkernijen én de envelop met de naam van de Twin. Voorpret en een goede spanning dus!

Tijdens deze eerste bijeenkomst ging het om:
- elkaar en vooral de eigen Twin te leren kennen,
- een eerste kennismaking met wat Twinning inhoudt en
- een introductie over Midwife Led Continuity of Care door professor Ank de Jonge.

Informeren en inspireren tijdens de voorbereiding

Het is de bedoeling om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de kansen en uitdagingen voor het implementeren van continuïteit van verloskundige zorg in Nederland. Daarvoor hebben we gesprekken gevoerd met een groep van ongeveer twintig stakeholders: Senior Programma Managers van de KNOV, hoofden van de verloskunde academies, onderzoekers en verloskundigen in andere leiderschapsposities in de Nederlandse geboortezorg.

De zomer staat vooral in het teken van elkaar beter te leren kennen

Na de zomer ontmoeten we elkaar voor het eerst live. Dan zetten we concrete stappen naar een (nog) betere samenwerking. Dat doen we via kleine tastbare deelprojecten die de continuïteit van zorg voor vrouwen verbetert.

Hou de nieuwsbrief, het magazine én deze website in de gaten

Zodat ook jullie onze reis kunnen volgen! De Twinning pagina vind je hier.

Nieuwsgierig en heb je vragen? Neem contact op met Liselotte Kweekel (lkweekel@knov.nl).

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur