KNOV Winkelmandje (0) Menu

Regio Utrecht deelt inzichten en aanpak VIPP Babyconnect

03 december 2020

De regio Utrecht is druk bezig met digitale gegevensuitwisseling. Via een publicatie laten ze zien waar zij nu staan, wat ze willen bereiken en hoe hun aanpak om daar te komen eruitziet. Voor verloskundigen die aan de slag (willen) gaan met digitale gegevensuitwisseling geeft dit document meer inzicht in de mogelijkheden van VIPP Babyconnect.

Meerwaarde

Het document bevat stappenplannen en een roadmap. Hierdoor worden het proces en technische ontwikkelingen duidelijk. Tegelijkertijd geeft regio Utrecht aandacht aan de vraag waarom digitale gegevensuitwisseling nu zo belangrijk is.

Interviews

Via interviews met betrokkenen in de geboortezorg, wordt vanuit verschillende perspectieven duidelijk gemaakt wat de meerwaarde van digitale uitwisseling van data is. Zo is het voor verloskundigen belangrijk om veilig te kunnen werken, incidenten te voorkomen en tijd te besparen. Voor een zwangere is met name het kunnen teruglezen van informatie belangrijk.

De vraag wat iedereen in de geboortezorg van elkaar verwacht is volgens regio Utrecht minstens zo belangrijk als de technische oplossingen. Het onderzoeken en beantwoorden van deze vraag bij verschillende doelgroepen vindt vaak laat in het proces plaats. Dat geeft risico's, waardoor bijvoorbeeld tooling of processen niet aansluiten op de praktijk.

Regio Utrecht heeft bovenstaande aanbeveling en nog veel meer informatie in dit document verzameld om iedereen – binnen en buiten de regio - te informeren en te inspireren.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur