KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuw: Twinning buiten de lijnen! Doe je mee?

11 maart 2021

Met veel energie zijn we gestart met de voorbereidingen van een nieuw Twinning project. Een project waar ook jíj aan deel kunt nemen. In dit bericht nemen we je mee in het hoe, wat, waar, wanneer én vertellen we je meer over het aanmelden.

Verloskundigen uit de 1ste, 2de en 3de lijn werken samen

Samenwerken aan de continuïteit van zorg aan zwangere vrouwen. Dat is de gedachte achter dit Twinning project. En wat is dan Twinning? Zo leggen we het uit:

Een cross-cultureel wederkerig proces waarbij twee groepen mensen samenwerken aan het bereiken van een gemeenschappelijk doel.

Het gaat dus om een ontmoeting tussen twee culturen. Niet zozeer twee nationaliteiten, want we zien dat verloskundigen uit de 1ste, 2de en 3de lijn ook allemaal vanuit een andere cultuur, omgeving, werken. Hoe mooi is het als we die culturen, en jullie dus, nog beter met elkaar in verbinding brengen?

Dit kun je van het project verwachten

Van 18 juni 2021 tot december 2022 ‘twinnen’ we 12 verloskundigen uit de 1ste lijn met 12 verloskundigen uit de 2de of 3de lijn. Je neemt als ‘Twin’ deel aan een intensief en creatief proces van workshops, 2 studiereizen, een congresbezoek en het meekijken in elkaars keuken.

Twinning is een dynamisch proces dat zich vooraf niet helemaal laat voorspellen. Als Twin kom je dan ook verrassingen en uitdagingen tegen die tijdens het proces ontstaan. Daarmee is Twinning een onvoorspelbare, maar zeker ook een gezamenlijke en inspirerende reis.

Meld je aan in april

In de 1e week van april hoor je meer van ons. Via deze nieuwsbrief en via andere kanalen vertellen we je meer over het project en hoe je je aanmeldt. Om mee te doen aan Twinning hoef je overigens niet per sé lid te zijn van de KNOV.

Een Twinning project binnen onze eigen landsgrenzen

De KNOV en midwives4mothers (m4m) hebben ruime expertise met Twinning. Dus misschien ken je Twinning al van eerdere projecten zoals met Sierra Leone, Marokko en IJsland. Om een indruk te krijgen van eerdere ervaringen en resultaten, check ons online magazine van Twinning met IJsland.

Doordat de KNOV en de stichting m4m momenteel vernieuwde samenwerkingsafspraken onderzoeken, valt dit project volledig onder de verantwoordelijkheid van de KNOV en komt de financiële realisatie van ZonMw.

Meer informatie volgt binnenkort

Houd hiervoor in ieder geval de nieuwsbrief in de gaten!

Namens het Twinning team,

Franka Cadée (projectmanager)Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur