KNOV Winkelmandje (0) Menu

Licentieovereenkomst en algemene voorwaarden met GROW-services beschikbaar

04 maart 2014

Voor het opsporen van foetale groeivertraging volgens de GROW-NL- methode moeten geïndividualiseerde groeicurves toegepast worden. Via een aparte webapplicatie óf het verloskundig softwaresysteem met ingebouwde curves, zijn de groeicurves toepasbaar. Vanaf maart 2014 is er voor verloskundigen een contract voor het gebruikmaken van de curves.

Contract afsluiten met GROW- services

Er is een licentieovereenkomst en algemene voorwaarden met GROW-services beschikbaar. Dat betekent dat verloskundig zorgverleners een contract kunnen afsluiten met GROW-services; de dienst van het Perinatal Institute uit Engeland die de groeicurves genereert en GROW-NL onderhoudt.

De contractmogelijkheid met GROW-services betekent dat de softwareleveranciers GROW-NL in hun systemen kunnen inbouwen. Totdat de softwareleveranciers de curves hebben ingebouwd, kan gebruik gemaakt worden van de web applicatie. Tot 1 juli 2014 hoeven daar geen extra kosten voor betaald te worden.

Groeicurves vervolgstappen

De KNOV heeft de afgelopen periode veelvuldig contact gehad met GROW-services en de eerstelijns softwareleveranciers. Een volgende stap is het beschikbaar stellen van de geïndividualiseerde groeicurves voor de tweedelijns zorgverleners. De KNOV zal zich ook hiervoor inzetten.

Hiermee is weer een belangrijke stap gezet in de verdere invoering van een verbeterde opsporing van foetale groeivertraging.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur