KNOV Winkelmandje (0) Menu

In ontwikkeling: KNOV-visie over de organisatie van de verloskundige zorg

03 mei 2011

De laatste tijd krijgen we meer vragen van leden over hoe om te gaan met de druk die gynaecologen in hun regio op hen uitoefenen. De druk volgt uit de NVOG visie die stelt dat er één verloskundige organisatie moet komen.

Wij adviseren u om geen definitieve concrete toezeggingen te doen of stappen te nemen in welke richting dan ook en nu even een pas op de plaats te maken. De KNOV werkt achter de schermen aan een eigen visie-document dat op 27 mei in de ALV wordt toegelicht. Om tot deze visie te komen, werkt het onderzoeksbureau IVA op dit moment meerdere scenario’s uit.
Wij vragen u niet alleen vertrouwen te hebben in de resultaten van dit proces en de bestaande samenwerking zoals die bij u is ontstaan tussen verloskundigen en gynaecologen te continueren. Op dit moment is naar onze mening een organisatorische verandering niet op stel en sprong nodig.

Nadat de KNOV-visie in de ALV is besproken, zal deze aan stakeholders (waaronder de politiek) en de pers worden gepresenteerd. Daarvoor werken we aan een strategie voor externe communicatie die we tijdens de ALV kort zullen toelichten. De visies van de KNOV en de NVOG zullen de komende maanden worden besproken met als verwacht resultaat een gezamenlijke visie op de toekomstige organisatie van de verloskundige zorg in Nederland.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur