KNOV Winkelmandje (0) Menu

Bijscholing 'Neonatale gehoorscreening en reprotoxische stoffen'

26 september 2011

Op 10 november is een RIVM-nascholingsbijeenkomst 'Neonatale gehoorscreening en reprotoxische stoffen'

Neonatale gehoorscreening
In de periode van 2002 – 2006 werd de neonatale gehoorscreening succesvol ingevoerd binnen de Jeugdgezondheidszorg. Deze screening wordt meestal in de eerste dagen na de geboorte aangeboden aan de pasgeborenen. Maar hoe kun je zo vroeg al het gehoor testen en waardoor wordt congenitale slechthorendheid veroorzaakt?
Uit een enquête bleek dat verloskundig zorgverleners behoefte hebben aan meer informatie over dit screeningsprogramma. Reden om hiervoor een nascholingsbijeenkomst te organiseren.

Reprotoxische stoffen
Tijdens het tweede deel van de avond wordt inhoudelijke informatie over reprotoxische stoffen geboden. Dit zijn stoffen die een nadelige invloed kunnen hebben op vruchtbaarheid, zwangerschap en - via de borstvoeding - op de gezondheid van een zuigeling. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat zorgverleners nauwelijks benaderd worden met vragen over het werken met reprotoxische stoffen en dat de bewustwording onder zorgverleners verbeterd kan worden. Tijdens deze bijeenkomst zal ook de Toolkit Kinderwens, zwangerschap en werk’ onder de aandacht gebracht worden die gelanceerd is om professionals en werkgevers te ondersteunen bij het geven van voorlichting over dit onderwerp.


Datum: 10 november
Tijd: 18.00 – 21.30 (soep en brood vanaf 17.00 uur)
Locatie: Jaarbeurs, Beatrixgebouw Utrecht
Programma: www.rivm.nl/pns
Aanmelden: digitaal via www.rivm.nl/pns

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Accreditatie is aangevraagd.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur