KNOV Winkelmandje (0) Menu

Workshop demand evidence and think critically - Kritisch beoordelen kwalitatief onderzoek

De KNOV organiseert drie workshops demand evidence and think critically. Tijdens een workshop leert u wetenschappelijk onderzoek kritisch te beoordelen en te vertalen naar de praktijk. Tevens leert u hoe u de cijfers kunt gebruiken in de discussie met ketenpartners.

Datum: vrijdag 25 oktober 2019
Tijd: 10.00 uur - 15.00 uur (incl. lunch)
Locatie: KNOV, Domus Medica Utrecht
Accreditatie: 7 punten cluster A (voorbereiding en volledige aanwezigheid).

Let op: u kunt zich voor één of meerdere workshops inschrijven. Dit dient u voor elke workshop apart te doen via de website.

Niet leden n.v.t.

Leden Gratis

De inschrijving is gesloten, op dit moment is het niet mogelijk u aan te melden. Houd de website in de gaten i.v.m. mogelijke afmeldingen

Gesloten

Workshop demand evidence and think critically - Kwalitatief onderzoek

Gepubliceerd: 01 juli 2019

De KNOV organiseert drie workshops demand evidence and think critically:

 • Kritisch beoordelen kwantitatief onderzoek
 • Kritisch beoordelen kwalitatief onderzoek
 • Kritisch beoordelen systematic review

Tijdens de workshop leert u wetenschappelijk onderzoek kritisch te beoordelen en te vertalen naar de praktijk. Tevens leert u hoe u de cijfers kunt gebruiken in de discussie met ketenpartners.

Let op: u kunt zich voor één of meerdere workshops inschrijven. Dit dient u voor elke workshop apart te doen via de website.

Doelstelling workshops

 • Vergroten vaardigheid om kritisch te kijken naar wetenschappelijk onderzoek
 • Vaardigheid leren om de resultaten uit wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk
 • Leren onderhandelen over de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek met ketenpartners

Cursusopzet Kritisch beoordelen kwalitatief onderzoek

Algemeen

Tijdens de cursus wordt aan de hand van een wetenschappelijk onderzoek kennisgemaakt met het waarom van wetenschappelijke onderbouwing, het kritisch beoordelen van een wetenschappelijke studie en het vertalen van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk. Er worden drie verschillende workshops gegeven, waarin drie verschillende type onderzoek (kwantitatief, kwalitatief en systematic review) worden behandeld. Hiervoor worden elke keer andere studies gebruikt.

Als u kennis hebt opgedaan over het beoordelen van een onderzoek en de interpretatie van de uitkomsten gaan we nog een stap verder: Om deze uitkomsten te vertalen naar de praktijk en om deze te gebruiken in de discussie met ketenpartners gaat u oefenen om deze discussie aan te gaan.

Workshop kwalitatief onderzoek

Kwalitatief onderzoek heeft een heel andere opzet dan kwantitatief onderzoek en daardoor ook andere punten waarop dit type onderzoek wordt beoordeeld. Eerst staan we stil bij de verschillende soorten kwalitatief onderzoek en sterke en zwakke punten van dit type onderzoek. Om meer beeld bij de verschillende type onderzoeken te krijgen en tegelijkertijd kennis op te doen, gaan we drie verschillende artikelen analyseren. Elk van deze studies is relevant voor de verloskundige praktijk. Bij deze workshop sluit ook een regionaal ondersteuner aan, om met u te sparren hoe deze studie-uitkomsten gebruikt kunnen worden in de samenwerking.

Datum en locatie

Op 13 september, 25 oktober en 6 december 2019 worden drie workshops aangeboden waarin in elke workshop een ander type onderzoek wordt behandeld (kwalitatief, kwantitatief, systematic review). Dit houdt in dat u zich voor meerdere workshops kunt inschrijven.

 • Kritisch beoordelen kwantitatief onderzoek
  13 september 2019
 • Kritisch beoordelen kwalitatief onderzoek
  25 oktober 2019

 • Kritisch beoordelen systematic review
  6 december 2019

Locatie:
KNOV, Domus Medica te Utrecht.

Indien u zich aanmeldt in groepsverband, minimaal 15 personen, dan kan worden overwogen om de workshop op locatie aan te bieden. Meer informatie over de mogelijkheden kunt u opvragen bij Marjolein Udo via mudo@knov.nl

Aanmelden

Via deze pagina meldt u zich aan voor de workshop "Kritisch beoordelen kwalitatief onderzoek".

Ik wil mij ook inschrijven voor de workshop "Kritisch beoordelen kwantitatief onderzoek" Ik wil mij ook inschrijven voor de workshop "Kritisch beoordelen systematic review"

Voorwaarden

De onderzoeken dienen voor aanvang van de workshop bestudeerd te zijn. De onderzoeken staan 1 maand voor de workshop voor u klaar in mijn KNOV. U ontvangt een mail zodra de onderzoeken beschikbaar zijn.

Voor deze scholing gelden de algemene voorwaarden van de KNOV. Artikel 9.10 van de algemene voorwaarden is tevens van toepassing op deze workshops.

Indien u zonder bericht afwezig bent bij de workshop of niet tijdig afgemeld hebt (1 week voor workshopaanvang) geldt het no-showtarief (vastgesteld conform artikel 9.10 van de Algemene Voorwaarden) ad € 50,-.

Deel via:

 • Facebook
 • Twitter
 • Twitter
 • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid