KNOV Winkelmandje (0) Menu

Studiedag Klinisch Verloskundigen

Gepubliceerd: 02 februari 2017, laatste update: 20 mei 2020

Jaarlijks organiseert de KNOV de studiedag voor Klinisch Verloskundigen.
Het programma van deze dag is speciaal gericht op verloskundigen die werkzaam zijn in ziekenhuizen in Nederland en bevat plenaire voordrachten en interactieve workshops.

De onderwerpen die aan bod komen zijn geïnventariseerd in het Platform Klinisch Verloskundigen en door middel van een werkgroep. Meer informatie over de eerstvolgende studiedag voor Klinisch Verloskundigen volgt zo snel mogelijk.

De toegang voor KNOV leden is gratis.

Datum 2020: nog niet bekend

Studiedag Klinisch Verloskundigen 2019 - Inleiden doet ertoe

Op 12 april vond de Studiedag van 2019 plaats in de Apenheul in Apeldoorn! Het thema van dit jaar was 'Inleiden doet ertoe!'.

In Nederland is het aantal inleidingen de afgelopen jaren gestegen van 15.5% (2008) naar 22,6% (2016). Tijdens de studiedag zijn de deelnemers met elkaar in gesprek gegaan over de oorzaken van de stijging, de gevolgen hiervan en ethische vraagstukken rondom het thema inleiden. Want: Inleiden doet ertoe! Onderwerpen die verder deze dag aan bod zijn gekomen zijn onder andere de walking epidural en leiderschap in de verloskunde.

Wilt u alle informatie uit het ochtendprogramma nog een keer doornemen? Dat kan! Hieronder zijn de presentaties van de hoofdsprekers Floris Klerk, Pien Offerhaus en Trude Thomessen beschikbaar gesteld.

  • Pien Offerhaus: Macrosomie en inleiden (1 MB alleen voor leden)
  • Floris Klerk: walking epiduraal (3 MB alleen voor leden)
  • Trude Thomessen: When will I have my baby? (1 MB alleen voor leden)

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid