KNOV Winkelmandje (0) Menu

In vivo training plaatsen van spiralen

Gepubliceerd: 03 juni 2015, laatste update: 28 augustus 2017

Tijdens de in vivo training 'plaatsen van spiralen' begeleiden ervaren professionals u als verloskundige om bekwaam te worden in het plaatsen van spiralen bij real-life cliënten.

De begeleiding is gericht op de vaardigheid en de implementatie van het spiralen plaatsen: inhoud, organisatie en samenwerking.

Inhoud begeleiding

Bij deze begeleiding brengen ervaren professionals de nodige vaardigheden en kennis over om bekwaam te worden in het plaatsen van zowel koper- als hormoonspiralen bij vrouwen. De kennis die verkregen is in de spiralentraining wordt onder begeleiding en op protocollaire wijze in praktijk gebracht. De begeleider komt bij u in de praktijk of in het centrum. Als aanvrager zorgt u zelf voor de cliënten en de begeleider geeft tips en tricks over het plaatsen en de organisatie. De ervaren begeleider gaat verder in op: instrumentarium, planning, counseling en informatie, samenwerking en rapportage.

Algemene informatie

Datum: in overleg met de begeleider
Locatie: praktijk of centrum van de aanvrager
Duur: 5 uur
Doelgroep: verloskundigen die willen starten met het plaatsen van spiralen bij cliënten
Prijs: 345 euro (excl BTW) plus reiskosten
Accreditatie: 5 punten 

Voorwaarden

  • Voor in vivo begeleiding moet de E-learning module Anticonceptie (KNOV) en een spiralentraining met goed gevolg zijn afgerond.
  • De aanvragende verloskundige dient zelf voor 5 cliënten te zorgen waarbij zij een koper- of hormoonspiraal mag plaatsen.
  • Voor verloskundigen die afgestudeerd zijn vanaf 2017 geldt dat zij alleen de in-vivotraining hoeven te volgen. Dit dient te gebeuren binnen 3 jaar na het afstuderen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de begeleiding door naar een van de onderstaande begeleiders een e-mail te sturen:

* Bij deze in-vivo trainers kan de training bij hun praktijk plaatsvinden. De trainers zorgen dan voor de cliënten.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid