KNOV Winkelmandje (0) Menu

Regionale MIO-bijeenkomst

Het onderwerp voor de regionale MIO-bijeenkomsten van dit voorjaar is “Opleiders in de Verloskunde, maak opleiden & kwaliteit zichtbaar”.

 • Tijd: 13.30-16.30 uur (inloop 13.00 uur)
 • Plaats: divers regionaal
 • Datum: diverse data
 • Doelgroep: praktiserende eerste- en tweedelijns verloskundigen.
 • Accreditatie: Volledige aanwezigheid bijeenkomst: 3 punten cluster C. Voorbereidingsopdracht: 2 punten cluster C alleen i.c.m. aanwezigheid.
 • Let op!
  Indien de locatie van uw keuze (zie hieronder voor alle locaties) niet meer in de keuzelijst staat is deze locatie vol of de inschrijving gesloten.

Niet leden n.v.t.

Leden € 115,00

De inschrijving is gesloten, op dit moment is het niet mogelijk u aan te melden. Houd de website in de gaten i.v.m. mogelijke afmeldingen

Gesloten

Regionale MIO-bijeenkomsten

Gepubliceerd: 03 september 2015, laatste update: 07 mei 2021

Opleiders in de verloskunde, maak opleiden & kwaliteit zichtbaar

‘De verloskundige levert naar vermogen een bijdrage aan verloskundig onderwijs en aan de ontwikkeling van de wetenschap op het gebied van de verloskunde. Waar mogelijk levert zij een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het beroep.’ (1.10) Deze uitspraak herkent u misschien uit de eed van Hypocrates. Hierin staat dat u als verloskundige de kennis van een ander bevordert. En hoe kunt u deze rol beter vervullen dan in de rol van stagebegeleider!

Als stagebegeleider begeleidt u uw toekomstige collega verloskundigen (VIO’s). U richt zich op de stapsgewijze ontwikkeling van de bekwaamheid van de student. U bent een rolmodel en biedt in toenemende mate ruimte en ontwikkelkansen voor de student. Voor een goede stagebegeleiding is, net als voor een goede cliënt-begeleiding, een basis van wederzijds vertrouwen nodig.

Wilt u zich ontwikkelen tot een bekwame stagebegeleider en wilt u een waardevolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van toekomstige collega’s? Meld u dan nu aan voor de Regionale MIO-bijeenkomst ‘Opleiders in de verloskunde, maak opleiden & kwaliteit zichtbaar’.

Voorbereidende opdracht

De voorbereidingsopdracht bestaat uit:
- beschrijven casus;
- lezen artikel;
- doornemen competentieprofiel stagebegeleider
- lezen beroepscode (pag. 5 t/m 19);
- invullen/uploaden antwoordformulier.

Wat gaat u doen?

Tijdens de bijeenkomst gaat u met collega’s aan de slag met casussen uit de praktijk. Daarnaast is uw eigen functioneren een belangrijk onderdeel:

 • U reflecteert op uw eigen functioneren als stagebegeleider of op uw eigen functioneren vanuit de positie van een VIO.
 • U creëert bewustwording voor de competenties die van belang zijn voor de rol van stagebegeleider.

Tijdens de bijeenkomst gaat u in gesprek met collega’s over interventies die de VIO verder brengt in zijn/haar ontwikkeling tot professional.

De bekwame opleider

Voor deze MIO-bijeenkomst maken we gebruik van het competentieprofiel van een stagebegeleider in de praktijk. Deze is ontwikkeld door de gezamenlijke opleidingen. Hierbij is gebruik gemaakt van de verschillende beroepsrollen van de verloskundige van de KNOV.

In het competentieprofiel is een opbouw gemaakt van drie niveaus van een stagebegeleider:

 • beginnend
 • gecertificeerd
 • ervaren

Als opleidingen gaan we er vanuit dat iedere verloskundige na afstuderen beginnend stagebegeleider is. Na het volgen van een gerichte training, gecombineerd met opgedane ervaringen als stagebegeleider, bent u op het niveau van gecertificeerd stagebegeleider. Na een aantal jaren ervaring als stagebegeleider, kunt u zich ontwikkelen tot ervaren stagebegeleider. Kenmerkend daarbij is dat u niet alleen een begeleidingstraject samen met een student kunt vormgeven, maar ook het leerklimaat in de praktijk kunt optimaliseren naast het ondersteunen van directe collega’s bij het begeleiden van studenten.

Locaties en data

Woensdag 14 oktober 2020
Van der Valk Hotel Princeville
Locatie Business Center
Princenhagelaan 5
4813 DA BREDA

Woensdag 21 oktober 2020
Postillion Hotel Deventer
Deventerweg 121
7418 DA DEVENTER

Vrijdag 23 oktober 2020
Van der Valk Assen
Balkenweg 1
9405 CC ASSEN

Vrijdag 30 oktober 2020
Dekker Zoetermeer
Scheglaan 12
2718 KZ ZOETERMEER


Programma bijeenkomst

 • 13.00 uur: ontvangst met koffie en thee
 • 13.30 uur: start MIO-bijeenkomst
 • 16.30 uur: einde

Deel via:

 • Facebook
 • Twitter
 • Twitter
 • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur