KNOV Winkelmandje (0) Menu

Registers

Gepubliceerd: 11 september 2013, laatste update: 23 september 2021

BIG-register

Om in Nederland te kunnen werken als verloskundige, heb je een BIG-registratie (Beroepen Individuele Gezondheidszorg) nodig. Alle informatie over het BIG-register vind je op de website van het BIG-register.

Registratie na opleiding in het buitenland

Als je in het buitenland bent opgeleid, moet je je diploma laten erkennen door het CIBG. Alle informatie over hoe je dit doet, vind je op de website van het CIBG: Buitenlands diploma | BIG-register (bigregister.nl). In de regel geldt dat als je bent opgeleid in een land dat lid is van de EU, je diploma’s erkend worden. Als je BIG-geregistreerd bent, kun je je vervolgens inschrijven in het kwaliteitsregister verloskundigen en lid worden van de KNOV.

De KNOV raadt verloskundigen die hun opleiding in België of elders in de wereld hebben gevolgd aan om, voordat zij in de eerste lijn aan de slag gaan, eerst een aantal maanden stage te lopen in de Nederlandse praktijk. Een andere mogelijkheid is het doorlopen van een startassessement voor BIG-herregistratie. Dit is gebaseerd op het landelijke competentieprofiel met criteria voor vakbekwaamheid voor de verloskunde.

Registratie na afstuderen

Ben je in Nederland afgestudeerd, maar is je diploma nog niet geregistreerd in het BIG-register? Dan vind je hier de informatie die je nodig hebt om toch aan het werk te kunnen.

Herregistratie

Wil je je herregistreren in het BIG-register? Hier vind je alle informatie.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Helpdesk

Mail helpdesk@knov.nl

Bel +31 (0)88 888 39 00

Van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur