KNOV Winkelmandje (0) Menu

Intercollegiale toetsing verloskundigen (ITV)

Gepubliceerd: 26 augustus 2013, laatste update: 18 november 2013

Wat is een toetsprogramma?

Toetsprogramma’s zijn vooral bedoeld om toetsgroepbegeleiders te ondersteunen in hun begeleiding van het Intercollegiale Toetsing Verloskundigen (ITV)-proces. Dit gebeurt aan de hand van een aantal handvatten of hulpmiddelen voor de uitwerking van de ITV-cyclus over een bepaald onderwerp.

Toetsprogramma’s sluiten aan bij de toetsingscyclus zoals beschreven in de Handleiding deskundigheidsbevordering door intercollegiale toetsing (1997-herziening 2007) (link). Dit betekent dat zeven stappen uit de toetsingscyclus zijn toegepast op een bepaald onderwerp.

Verschil in opzet en inhoud

De toetsprogramma’s gebaseerd op een KNOV-richtlijn verschillen van opzet en inhoud van de toetsprogramma’s die niet zijn gebaseerd op een KNOV-richtlijn.

  • Gebaseerd op KNOV-richtlijn: deze toetsprogramma’s gaan uit van de wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen over de meest wenselijke werkwijze uit die richtlijnen.
  • Niet-gebaseerd op KNOV-richtlijn: hier vindt u relevante literatuur samen met een globale interpretatie daarvan. Met deze literatuur en interpretatie kunt u aan de slag gaan om de meest wenselijke werkwijze te formuleren.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur